Забудьте про "ополчення": стало відомо, хто зараз воює проти України на Донбасі
Категорія
Події
Дата публікації

Забудьте про "ополчення": стало відомо, хто зараз воює проти України на Донбасі

Забудьте про "ополчення": стало відомо, хто зараз воює проти України на Донбасі
Джерело:  online.ua

Останнім часом в Україні на території Донбасу основну ударну силу на боці бойовиків так званих ДНР-ЛНР становлять не "ополченці" - бойовики з місцевих жителів, а російські військові.
Про це в інтерв'ю ONLINE.UA розповів ветеран АТО і волонтер Мирослав Гай.
"Взагалі забудьте про будь-яке "ополчення". Там - ПВК, приватні військові компанії, і росіяни-контрактники", - розповів Гай.
За його словами, функція найманців бойовиків з місцевого населення зводиться до того, щоб тримати в напрузі українську сторону за допомогою періодичних обстрілів, а ось російські військові б'ють напевно.

Читайте також: Як в Росії набирають найманців на Донбас: соцмережі обурило фото
"Росія утримує ПВК, вони по всьому світу працюють. Це російські компанії. Це компанія Вагнера. Нещодавно Путін в Кремлі з одним з керівників такої приватної військової компанії фотографувався. Був офіційний прийом, і цей чувак - він стоїть з Путіним. Ось буквально два тижні назад. і в Кремлі прокоментували: "Так, ми запросили, це наші хороші товариші". Вони у нас (в Донбасі - ONLINE.UA) воюють. Вони в Сирії воюють і у нас. І отримують великі гроші. Ну так де ви заробите 3000 доларів на місяць, плюс бонуси і виплати компенсацій рідним, якщо з вами щось трапиться?", - пояснює волонтер.
"Ми бачимо, що зараз вони законодавство прийняли, яке дозволяє срочникам підписувати короткострокові контракти і їхати воювати за кордон. Тобто Росія ці три роки проводить підготовчі дії до війни. З ким - невідомо. Може, з нами, може, не з нами. Але ми це бачимо. Вони підсилюють", - стверджує Гай.
Український волонтер зазначив, що в Росії на законодавчому та адміністративному рівнях сприяють вищеописаним процесам.
"Вони підготували законодавчу базу, ось ми дивимося, які закони вони приймають, як вони збільшують кількість силовиків, як безпрецедентна кількість генералів була звільнена або вбита, і нові силовики прийшли. Представники силових відомств РФ стали губернаторами всіх областей, губерній або як вони в них називаються, які межують з Україною", - резюмував він.
Більше читайте в інтерв'ю на ONLINE.UA: На Донбасі є приватні армії Путіна, але і до нас не просто так їдуть військові НАТО - Мирослав Гай

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?