Забули інопланетян і ЦРУ. Росіяни в шоці від скандального рішення Путіна щодо Камчатки
Категорія
Світ
Дата публікації

Забули інопланетян і ЦРУ. Росіяни в шоці від скандального рішення Путіна щодо Камчатки

Забули інопланетян і ЦРУ. Росіяни в шоці від скандального рішення Путіна щодо Камчатки
Джерело:  online.ua

Команда російського президента Володимира Путіна знайшла причину екологічної катастрофи на Камчатці, де в районі Халактирського пляжу відбулося забруднення води, що призвело до масової загибелі морських тварин і захворювання людей. Перевищення нафтопродуктів в 4 рази і фенолу в 2 рази в воді влада Камчатки вирішили пов'язати з природним впливом і сейсмічною активністю, хоча версія про техногенне забруднення води також розглядається. Росіяни в шоці від позиції Кремля. Вони нагадали, що знімки з супутника і результати проб води в незалежних лабораторіях точно показують, що в океан явно потрапило щось, що настільки серйозно пошкодило природу і відбилося на здоров'ї людей, а поява фенолу в водоростях - зовсім не природне явище. Як оцінюють російська влада екокатастрофу на Камчатці, повідомляє ONLINE.UA з посиланням на заяву губернатора регіону Володимира Солодова.

"Опрацьовується версія техногенного забруднення, пов'язаного з діяльністю людини. З розливами якихось токсичних речовин. Яких точно - зараз належить нам з'ясувати, якщо ця версія буде підтверджуватися. Опрацьовується версія, що це може бути пов'язано з природними впливами, природними явищами. З поведінкою , так скажемо, водоростей, які під час шторму винесло на берегову лінію. Також опрацьовується версія і сейсмічної активності, пов'язаної з вулканічними проявами", - назвав версії причини екокатастрофи Солодов на брифінгу 5 жовтня.

Громадяни РФ обурені черговою брехнею російської влади, яка знову намагається приховати масштабну проблему. Вони масово коментують ситуацію в соцмережах.

"Він забув про інопланетну диверсію, думаю ця версія і знайде своє підтвердження після аналізу проб води в Москві; Однозначно ЦРУ. Ми любимо і захищаємо природу. Ми бережемо ліс, воду, фауну і флору - наше багатство! Закликати до відповідальності тих, хто безсоромно плюнув в нашу душу !; Вот вот, а як же з прибульцями? Вони давно вступили в змову з Держдепом і просто знущаються на РФ. Куди дивляться спецслужби ?; Фенол в водоростях ??? Губернатор, який нічого не знає, ганьба !; Де їх вчать зуби заговорювати? Самі отруїлися і спеціально впали в кому, щоб підставити Кремль, як Навальний; Версія головна - ВОНО САМО! і саме розсмокчеться)); Звичайно-ж, що в усьому винна "природа" - винесла окаянна з глибин океану і із земної мантії феноли і нафтопродукти. Це ж так очевидно ....; і Новачок - це винятковий природний феномен ", - коментують росіяни в соцмережах заяви влади Камчатки.

Нагадаємо, небезпечна екологічна катастрофа виникла на узбережжі Качаткі. Там зафіксований витік нафтопродуктів, які вбивають все навколо. Про проблему стало відомо, коли серфери з Камчатки поскаржилися на забруднення води в районі Халактирського пляжу. Цей пляж вважається найпопулярнішим місцем для серфінгу на Камчатці - кататися на хвилях тут можна цілий рік. Люди розповіли, що після контакту з водою у них виникає отруєння, погіршується зір і з'являється роздратування очей. Більш того, за їхніми словами, вода океану стала каламутною, брудною і придбала огидний запах. Також на берег Авачинської затоки Тихого океану стало викидати багато мертвої риби, молюсків, восьминогів, морських їжаків і нерп. За попередніми результатами проб у воді зафіксовано перевищення нафтопродуктів в 4 рази і фенолу в 2 рази. Однак з Кремля немає ніякої реакції, а Міністерство природи Камчатського краю запевняє, що "все в порядку".

Найцікавіше в цій ситуації те, що частина Халактирського пляжу належить російським військовим, які періодично проводять там навчання. Під час останніх навчань і виникли "перші сіптоми" забруднення океану. І поки в.о. міністра природних ресурсів Камчатського краю Олексій Кумарьков намагається довести, що нафтопродукти могли вилитися з морських судів, місцеві жителі впевнені, що причиною забруднення могли стати військові навчання Тихоокеанського флоту, військові якого вилили відходи в річку.

У Міноборони РФ категорично заперечують причетність до екологічної катастофи. Там запевняють, що не проводили військових навчань в цьому регіоні з червня 2020 року.

Раніше ONLINE.UA публікував відео наслідків екологічної катастрофи на Камчатці.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?