Зачекайте декілька днів - глава МОЗ повідомив прекрасні новини
Категорія
Україна
Дата публікації

Зачекайте декілька днів - глава МОЗ повідомив прекрасні новини

Зачекайте декілька днів - глава МОЗ повідомив прекрасні новини
Джерело:  BBC

Очільник Міністерства охорони здоров'я Максим Степанов виступив з гучною заявою - він наголосив, що

захисні костюми для медиків, які замовили ще 17 квітня, привезуть в Україну через декілька днів. За його словами, коли відомство та постачальник укладали договір, то, згідно з ним, костюми в Україну повинні були привезти до 1 травня, однак цього не сталося - 25 квітня Україна отримала лист від китайської сторони, що Державна митна служба Китаю ввела певне обмеження на експорт матеріалів - костюмів і засобів захисту. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на "ВВС Україна".

Максим Степанов наголосив, що костюми вже вантажать і сьогодні перший вантаж відправлять в Україну.

"За останньою інформацією, костюми вже в Пекіні. Їх вантажать. Перший борт вилітає завтра. Повинні прибути в Україну в найближчі дні. Є затримка з поставкою - це форс-мажор, це було рішення китайської влади і стосувалося не тільки товарів для України, а й для багатьох інших країн", - сказав очільник МОЗ.

Варто звернути увагу на те, що відомство мало намір закупити українські костюми, але потім відмовилося від замовлення і купило 70 тис костюмів за кордоном на 40% дорожче. Свої дії міністерство пояснило тим, що українські костюми не відповідають стандарту. У Медзакупівлях зазначили, що вимога щодо відповідності костюмів цьому стандарту з'явилася вже після проведення ними тендера. Що також важливо розуміти, Благодійний фонд "Пацієнти України" наполягає, що захисні костюми, у яких є необхідний МОЗ стандарт, виробляє підприємство у Вінницькій області і вони вдвічі дешевші за китайські.

Як повідомляв ONLINE.UA,  мер Києва Віталій Кличко у п’ятницю, 15 травня, виступив  із терміновим брифінгом через новий спалах коронавірусу COVID-19 у Києві.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?