Задля великої перемоги. Митці та ГУР оголошують масштабний збір на дрони-камікадзе
Категорія
Україна
Дата публікації

Задля великої перемоги. Митці та ГУР оголошують масштабний збір на дрони-камікадзе

Задля великої перемоги. Митці та ГУР оголошують масштабний збір на дрони-камікадзе
Джерело:  online.ua

Благодійний фонд Дмитра Говоренка «Говор Хелп» спільно з Головним управлінням розвідки Міноборони України розпочинають масштабний збір коштів на українські дрони-камікадзе. Мета проєкту зібрати 20 млн гривень.

Джерело: online.ua

Митці та військові об'єдналися для збору на дрони-камікадзе

Ідея нового масштабного збору у фонду спільно з ГУР Міноборони виникла нещодавно.

Від початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну благодійний фонд «Говор Хелп» допомагав цивільному населенню із забезпеченням продуктами, одягом та медикаментами.

Фонд виріс із волонтерської ініціативи, а згодом Дмитро Говоренко з друзями зрозуміли, що хочуть робити для наближення перемоги України більше.

Сьогодні наша мета допомагати військовим та тим, хто постраждав від російської агресії — каже Дмитро Говоренко, музикант, продюсер, засновник govor.production та БО «Говор Хелп».

Ініціативу «Говор Хелп» першим підтримав Ігор Лаченков (Лачен), блогер, волонтер, автор  Telegram-каналу «Лачен пише», який висвітлює війну в Україні.

Проєкт «Народний Байрактар» зі збору коштів з метою покупки безпілотників Bayraktar TB2 для потреб ЗСУ, ініційований БФ Сергія Притули і Ігорем Лаченковим зібрав 600 млн грн у червні 2022 року.

Дмитро Говоренко та Ігор Лаченков

Також до інформаційної підтримки нового збору «Говор Хелп» та ГУР на дрони-камікадзе долучилися українські митці, музиканти та виконавці, серед яких: Злата Огнєвич, Олександр Кривошапко, Лія Лі, SKYLERR, Сергій Комаровський та інші.

Ми звернулися до військових, щоб точно визначити мету нашого збору і необхідну суму. На наш запит відгукнулося ГУР. Українські розвідники розповіли, що їм вкрай необхідні дрони-камікадзе, за допомогою яких в тилу ворога «бавиться бавовнятко» — зазначив Говоренко.

Як задонатити на дрони-камікадзе для ГУР

Ініціатива «Говор Хелп» та ГУР має зібрати 20 000 000 гривень для того, щоб українські дрони знищували ворога ще в тилу.

Задонатити на дрони-камікадзе для ГУР можна за цими реквізитами:

Уся інформація про закриття збору і передачу дронів ГУР Міноборони транслюватиметься у Telegram-каналі GovorNews за посиланням.

ЗСУ проводять операції на території РФ лише по військових цілях

Збройні Сили України проводять операції на території Росії, однак лише по військових цілях. Про це в інтерв'ю німецькій газеті Bild сказав представник Головного управління розвідки Міноборони Вадим Скібіцький.

Наші цілі — суто військові: об'єкти російських збройних сил, з яких здійснюються удари по Україні, зокрема логістичні центри, командні пункти або гарнізони з великою кількістю солдатів, — сказав розвідник.

За його словами, українські воїни проводять операції на території Росії з «використанням різних засобів».

Росія атакує Україну новими дронами-камікадзе

19 грудня Росія запустила по Україні 35 «шахедів», але 30 з них було збито, за даними Генштабу ЗСУ.

Київ витримав кілька хвиль атак іранських дронів Shahed. У повітряному просторі столиці було зафіксовано 23 ворожі БПЛА, але 18 із них знищили сили ППО.

Це «Шахеди» з нової партії, яку отримала Росія від Ірану. Про це повідомив Президент України Володимир Зеленський у своєму зверненні до учасників зустрічі лідерів Обʼєднаних експедиційних сил Сполученого Королівства.

Загалом Росія отримала нову партію дронів-камікадзе від Ірану, яка складається з 250 БПЛА.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?