ЗАЕС вперше за чотири місяці підключили до резервної лінії електропередач — МАГАТЕ
Категорія
Україна
Дата публікації

ЗАЕС вперше за чотири місяці підключили до резервної лінії електропередач — МАГАТЕ

ЗАЕС вперше за чотири місяці підключили до резервної лінії електропередач — МАГАТЕ
Джерело:  online.ua

Запорізьку атомну танцію вперше за чотири місяці вдалося підключити до єдиної доступної резервної лінії електропередач.

Джерело: МАГАТЕ

ЗАЕС вперше за чотири місяці підключили до резервної лінії електропередач

Запорізьку атомну електростанцію (ЗАЕС) знову підключили до єдиної доступної резервної лінії електропередач через чотири місяці після її втрати, але ситуація з енергопостачанням на майданчику залишається надзвичайно крихкою під час війни і не є стійкою, - заявив гендиректор МАГАТЕ Рафаель Гроссі.

За його словами, підключення ЗАЕС до лінії 330 кВ є важливим кроком, оскільки останні місяці ЗАЕС покладалася на єдину магістральну лінію 750 кВ для зовнішньої електроенергії. Вона потрібна для охолодження реактора та інших важливих функцій ядерної безпеки. На початку війни, у лютому 2022 року, у ньому було чотири лінії 750 кВ.

Хоча повторне підключення резервної лінії електропередач позитивне, ситуація із зовнішнім електропостачанням станції залишається дуже вразливою, що наголошує на ненадійній ситуації з ядерною безпекою та безпекою на майданчику, - розповів Гроссі.

Загроза теракту у ЗАЕС

Нещодавно президент України Володимир Зеленський заявив, що росіяни готуються до теракту на ЗАЕС з подальшим викидом радіації. А голова ГУР МО Кирило Буданов повідомляв, що окупанти замінували ставок-охолоджувач на станції.
Після цього в розвідці кілька разів нагадували плани росіян, а нещодавно повідомили, що вони скорочують присутність на станції.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?