Зафіксовано новий температурний рекорд - перші подробиці
Категорія
Світ
Дата публікації

Зафіксовано новий температурний рекорд - перші подробиці

Зафіксовано новий температурний рекорд - перші подробиці
Джерело:  online.ua

У селі Сундалсора, що у Норвегії, зафіксовано новий кліматичний рекорд. Там стовпчик термометра 2 січня показав 19 градусів тепла. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на "ВВС".

Не важко здогадатися, що норвежці були здивовані такою високою температурою та змінили теплі куртки на футболки. Варто зазначити, що це рекордно високий показник, що на 25 градусів вищий, ніж у середньому у січні по країні.

За словами міської голови муніципалітету Рауми Івон Уолдмерки, люди замість катання на лижах тепер купаються у морі. До слова, сама вона теж покупалася у морі того дня.

"Причина надзвичайно високої температури у селі криється в його розташуванні. Село стоїть на схилі, а тому часто зазнає впливу сильних, поривчастих, теплих і сухих місцевих вітрів, що дмуть з гір у долини", - розповів метеоролог BBC Пітер Макеворд.

Нагадаємо, через несприятливі умови погоди українські рятувальники зробили термінове попередження українцям. За їхнім прогнозом, на дорогах виникне ожеледь, яка може привести до порушення руху транспорту на окремих ділянках доріг і вулиць.

На період новорічних свят рятувальники перейшли на посилений режим роботи. Вони закликають дотримуватися правил безпеки на дорогах, де через погодні умови встановиться I рівень небезпеки, жовтий.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що 25 грудня на захід України прийшла справжня зима.  Снігом засипало Закарпаття.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?