Загальний страйк у Каталонії: протестувальники перекрили дороги до Барселони
Категорія
Світ
Дата публікації

Загальний страйк у Каталонії: протестувальники перекрили дороги до Барселони

Загальний страйк у Каталонії: протестувальники перекрили дороги до Барселони
Джерело:  online.ua

На території Каталонії у п'ятницю, 18 жовтня, почався загальний страйк на тлі багатоденних протестних акцій. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на El Pais.

Околиці Барселони зайняли 5 колон протестувальників. Вони заблокували рух основними дорогами до столиці регіону. Загалом кількість перекритих шляхів досягла 20.

Окрім того, страйк торкнувся місцевого аеропорту. З тисячі рейсів вже скасовані 57. Популярний туристичний ринок Бокерія припинив роботу. Разом з ним - низка магазинів.

Початок загального страйку оголосили місцеві профспілки. У Жироні, за непідтвердженими даними, на вулиці вийшли до 60 тисяч осіб, які підтримують рух про незалежність.

Нагадаємо, формальним приводом для масових заворушень стало засудження сепаратистських лідерів, які 2017 року організували референдум про вихід Каталонії зі складу Іспанії.

Як повідомляв ONLINE.UA, за вечір та ніч напередодні страйку поліція Барселони затримала 33 протестувальники. Поранення зафіксували у 80 людей, серед яких 46 правоохоронців. Відомо, що на протестах були використані так звані коктейлі Молотова.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?