Загибель керівництва МВС у Броварах. У Генпрокуратурі розкрили версії трагедії
Категорія
Україна
Дата публікації

Загибель керівництва МВС у Броварах. У Генпрокуратурі розкрили версії трагедії

Загибель керівництва МВС у Броварах. У Генпрокуратурі розкрили версії трагедії
Джерело:  online.ua

Висновки щодо досудового розслідування авіакатастрофи гвинтокрила у Броварах на Київщині, коли загинуло керівництво МВС, будуть повідомлені найближчим часом. Наразі версія диверсії не підтвердилась.

Джерело: Генпрокурор Андрій Костін в інтерв’ю  Укрінформу

Як йде розслідування авіакатастрофи в Броварах

Костін розповів, що розслідування авіакатастрофи у Броварах, у якій загинули дев’ятеро працівників МВС на чолі з міністром Денисом Монастирським і його першим заступником Євгенієм Єніним, ще триває.

Його проводять фахівці з міжвідомчої слідчої групи у складі головних слідчих управлінь ДБР і СБУ. Офіс генпрокурора здійснює процесуальне керівництво. До роботи залучили спеціалістів компанії Airbus Helicopters. Також до справи залучили фахівців з Міністерства оборони, Нацполіції і Нацгвардії України., - каже він.

На початку розслідування висунули чотири основних версії:

  • замах на життя державних діячів, включаючи диверсію;

  • збиття літального апарата;

  • конфліктна ситуація на борту судна;

  • помилка пілота, технічна несправність судна, неналежна організація планування польоту, недотримання правил польотів, складні погодні умови.

Попередньо можу сказати, що версії, пов’язані з диверсією або посяганням на життя державних діячів, не знайшли свого підтвердження. Про остаточні висновки за результатами досудового розслідування ми повідомимо найближчим часом, - сказав Костін.

Падіння гвинтокрила у Броварах

Зранку 18 січня у Броварах на Київщині впав гвинтокрил ДСНС.

Унаслідок катастрофи загинув весь екіпаж з 9 людей, серед них керівництво МВС: міністр внутрішніх справ Денис Монастирський, перший заступник внутрішніх справ Євген Єнін, держсекретар Юрій Лубкович.

Всього загинуло 14 людей, із них одна дитина, постраждали 25 осіб, із них 11 дітей.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?