Загибель літака Качинського в Росії: стали відомі нові гучні деталі
Категорія
Світ
Дата публікації

Загибель літака Качинського в Росії: стали відомі нові гучні деталі

Загибель літака Качинського в Росії: стали відомі нові гучні деталі
Джерело:  tvp.info

Польське Бюро охорони уряду звинуватили в серйозних порушеннях під час планування польоту президента Леха Качинського до Смоленська.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на wSieci.
За даними журналістів, з секретного звіту польського МВС про підготовку візиту Качинського до Смоленська у 2010 році, яким вони володіють, слідує, що Бюро охорони уряду Польщі допустило низку серйозних порушень під час планування польоту.
Зокрема, піротехнічну перевірку літака проводив "комірник після інсульту", при тому що ця процедура вимагає великих фізичних зусиль.


Читайте також: 90% неправди: Польща  зробила гучну заяву щодо загибелі Качиньського в Росії


Кінолог з собакою також не повністю оглянули авіалайнер перед вильотом, оскільки тварина "було неспокійно-за шуму, і тому не були перевірені всі частини лайнера".
Крім того, візиту Качиньського було необхідно присвоїти рівень "середнього ризику", що передбачає організацію "операції захисту" під керівництвом голови Бюро охорони уряду або відповідального за це міністра, однак тодішній глава відомства Маріан Яницький погодився на зниження категорії охорони президента.


Як повідомляв ONLINE.UA, перед  ексгумацією жертв Смоленської катастрофи у Польщі нагадали, що у труни загиблих росіяни накидали недопалки, брудні рукавички і частини тіл різних людей.


Нагадаємо,

президентський лайнер Ту-154 Леха Качинського в 2010 році зазнав аварії під час посадки в аеропорту "Смоленськ-Північний", на його борту перебували 96 осіб, всі вони загинули

.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?