Загибель Ту-154 в Чорному морі: у Росії зробили резонансну заяву
Категорія
Світ
Дата публікації

Загибель Ту-154 в Чорному морі: у Росії зробили резонансну заяву

Загибель Ту-154 в Чорному морі: у Росії зробили резонансну заяву
Джерело:  BFM

Відповідно до проведеного незалежного розслідування, причиною  катастрофи російського літака Ту-154 в Чорному морі міг стати вибух.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на BFM.ru.
В ході розслідування члену Асоціації технічних експертів Росії Юрію Антипову вдалося звернути увагу на кілька характерних уламків, які в повній мірі розкривають все те, що відбувається на борту перед катастрофою.
"І залізо показало, що в першому вантажному відсіку всередині був дуже великий тиск, через що борт в районі вантажного відсіку був просто розірваний. Метал, що залишився, був відкинутий вгору, це було з правого боку, цей уламок, який мене на початку зацікавив. І потім я отримав вже досить чіткі фото цього уламка. А ось лівий борт вантажного відсіку - там взагалі ситуація однозначна: нижче підлоги, тобто в відділі вантажного відсіку обшивка придбала чорно-коричневе забарвлення, що можливо тільки при впливі дуже високої температури", - розповів експерт.
Читайте також: Загибель Ту-154 в Росії: мережу вразила і насмішила несподівана деталь
За його словами, таку температуру міг створити тільки вибух всередині вантажного відсіку.
"Я проаналізував повністю все забарвлення літака зсередини, воно стандартне, пофарбовані елементи, як в зоні пасажирського салону, так і в вантажному відсіку. І ось на цьому уламку, характерному, чітко видно, що верхня частина уламка, яка знаходиться в пасажирському салоні, вона певного забарвлення, а нижче лінії підлоги, як я вже сказав, придбала темно-коричневе забарвлення з елементами навіть чорного кольору", - зазначив Антипов.
Фахівець заявив, що були й інші моменти, які теж підтвердили вже на першому етапі, що був вибух: це оплавлення частини конструкції, частини елементів.
"І все це склалося в єдину картину, яка повністю узгоджується з показниками, - це великий розліт уламків, велика фрагментація тіл пасажирів", - додав він.
У свою чергу виконавчий директор товариства незалежних розслідувачів авіапригод Валерій Постніков відкидає версію вибуху і закликає дочекатися підсумків розслідування.
Нагадаємо, літак Ту-154 Міністерства оборони Росії, на борту якого перебували 92 людини, впав у Чорному морі під Сочі 25 грудня 2016 року. За попередніми даними, всі, хто знаходився на борту загинули.
Як повідомляв ONLINE.UA, раніше стало відомо, що  в Міністерстві оборони Росії розглядають сім версій катастрофи лайнера Ту-154.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?