Загибель Ту-154 в Росії: слідство визначилося щодо гучної версії
Категорія
Світ
Дата публікації

Загибель Ту-154 в Росії: слідство визначилося щодо гучної версії

Загибель Ту-154 в Росії: слідство визначилося щодо гучної версії
Джерело:  Коммерсант

У Росії завершили експертизу уламків літака Ту-154, який розбився, витягнутих з дна Чорного моря, і заявили, що причиною аварії був не теракт.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на "Коммерсантъ".
Експертам-вибухотехнікам військові слідчі доручили, в першу чергу, перевірити витягнуті з води багаж, крісла і шматки внутрішньої обшивки фюзеляжу на наявність слідів вибухівки. Крім того, фахівці повинні були оцінити специфіку пошкоджень конструкцій літака, на яких вибухова хвиля від закладеної в салоні бомби залишає характерні розриви з загнутими назовні краями. В результаті перевірки жодного чинника, який вказував би на теракт або обстріл з землі, експерти нібито не виявили.

Читайте також: А віакатастрофа в Росії: стало відомо про непростого пасажира на борту літака , що розбився
Дати точну відповідь щодо причин аварії зможуть тільки військово-авіаційні експерти, які займатимуться аналізом інформації, отриманої з параметричного і мовного самописців Ту-154. Вони не виключають, що помилкам льотчиків могли посприяти і якісь технічні проблеми, що виникли при зльоті.
Як повідомляв ONLINE.UA, раніше стало відомо, що в Міністерстві оборони Росії розглядають сім версій катастрофи лайнера Ту-154. У той же час версія теракту офіційно не розглядалася, хоча про неї говорили багато військових експертів і журналістів.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?