Загострення під Авдіївкою: з'явилися сумні дані про втрати ЗСУ на Донбасі
Категорія
Події
Дата публікації

Загострення під Авдіївкою: з'явилися сумні дані про втрати ЗСУ на Донбасі

Загострення під Авдіївкою: з'явилися сумні дані про втрати ЗСУ на Донбасі
Джерело:  online.ua

Бойовики продовжують обстрілювати позиції сил АТО під Авдіївкою на Донбасі, при цьому за добу 29 січня загинули п'ятеро українських військовослужбовців.


Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на прес-центр штабу АТО в Facebook.


За добу 29 січня на Донбасі загинули 5 українських військових, 9 поранені, 4 травмовані.


"Використавши реактивну систему Град "П", артилерію 122 міліметри, міномети різних калібрів, гранатомети і стрілецьку зброю, загарбники вели вогонь по Водяному. 122-міліметрова артилерія обстрілювала Лебединське", - сказано в повідомленні.


З мінометів різних калібрів терористи обстріляли Красногорівку. З гранатометів і стрілецької зброї бойовики відкривали вогонь по Гнутовому, Павлопілю, Широкино, Красногорівці, Талаківці. По Широкино також вогонь вели БТР і БМП бойовиків.


На Луганському напрямку з мінометів різних калібрів і гранатометів бойовики обстрілювали Новоолександрівку, Троїцьке, Попасну, Новозванівку.


Читайте також:  Куди ви лізете? Названо величезні цифри втрат бойовиків на Донбасі


Також вказується, що на Донецькому напрямку в районі Авдіївки бойовики двічі намагалися штурмувати українські позиції, і, зазнавши втрат, змушені були відступати. Протягом дня сепаратисти продовжили обстріл з мінометів різних калібрів по Верхньоторецькому, Авдіївці, Опитному, Луганському, Зайцеве і Кам'янці. По Новгородській і Пісках стріляли танки.


У той же час, як заявив прес-секретар штабу АТО Леонід Матюхін, по Авдіївці за добу було здійснено 12 обстрілів.


"Було 12 обстрілів. З важкого озброєння - на донецькому напрямку, всі обстріли були саме по Авдіївці. Там бойовики неодноразово використовували 152-міліметрову артилерію і 120-міліметрові міномети. Зі стрілецької зброї на маріупольському напрямі обстрілювали Павлопіль, Широкино, Водяне. І зараз чуємо обстріли", - сказав Матюхін.


За його словами, варто очікувати подальших атак ворога в районі промзони Авдіївки.


Як повідомляв ONLINE.UA,  в мережі їдко пожартували над загибеллю одного з ватажків банди "Схід", Івана Балака з позивним "Грек", який був убитий в боях під Авдіївка, і нагадали, що ця кличка - вкрай невдала для Донбасу.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?