Загрожує суверенітету: Порошенко застеріг Зеленського щодо референдуму про перемовини з Росією
Категорія
Політика
Дата публікації

Загрожує суверенітету: Порошенко застеріг Зеленського щодо референдуму про перемовини з Росією

Загрожує суверенітету: Порошенко застеріг Зеленського щодо референдуму про перемовини з Росією

Екс-президент Порошенко вважає, що винесення на референдум питання про підписання мирних угод з Росією несе великий ризик для України. Як інформує ONLINE.UA з посиланням на « Українську правду », про це колишній глава держави заявив на імпровізованому брифінгу для журналістів під час відвідин Книжкового арсеналу.

За словами Порошенка, він «неприємно здивований» про бажання винести на референдум заключення «мирних угод» з Росією. У нього є побоювання, що це може призвести до капітуляції України перед ворогом.

«Я був неприємно здивований абсолютно дивною позицією щодо того, що так звані «мирні угоди» з Росією, ми маємо вирішувати шляхом референдуму. В країні є побоювання, що це може бути капітуляція, а ніяка не мирна угода. І на сьогоднішній день я би дуже радив команді нового президента терміново розвіяти ці чутки», – заявив екс-президент.

На думку Порошенка, вчорашня заява Андрія Богдана – глави Адміністрації Володимира Зеленського про референдум може бути «або невдалим експромтом або свідомим кроком, який дуже загрожує суверенітету і територіальній цілісності нашої держави».

Колишній президент України переконаний, що новому керівництву треба зберігати ті позиції, які були напрацьовані за ці 5 років.

«Україна понад усе, Росія агресор, санкції проти Росії, якщо вона не прибере окупаційні війська з нашої території, мають бути непорушні і світова солідарність навколо України має бути міцною, як при Порошенку», – додав він.

Нагадаємо, що глава Адміністрації президента Андрій Богдан, виступаючи в ефірі телеканалу «112 Україна» повідомив, що допускає можливість винесення питання про досягнення мирних угод в Росією на всеукраїнський референдум.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?