Захід вже через кілька місяців може почати вимагати переговорів України та РФ — Financial Times
Категорія
Україна
Дата публікації

Захід вже через кілька місяців може почати вимагати переговорів України та РФ — Financial Times

Захід вже через кілька місяців може почати вимагати переговорів України та РФ — Financial Times
Джерело:  online.ua

Західні партнери дають Україні час до вересня цього року, аби досягти значних успіхів у розв'язаній Кремлем злочинній війні, після чого Київ можуть почати примушувати до переговорів з Москвою.

Джерело:  Financial Times

Що відомо про очікування країн Заходу від України

За інформацією журналістів видання, військова допомога західних партнерів України ймовірно наближається до кульмінації і надалі може почати зменшуватись через наближення передвиборчого періоду у США та бюджетні проблеми Вашингтону.

Союзники України побоюються, що військова підтримка її боротьби з Росією наближається до піку, а високопоставлені європейські чиновники все більше стурбовані ймовірним скороченням потоку допомоги в наступному році, оскільки США вступають в президентську кампанію, що викликає суперечності, - зазначають автори матеріалу.

За інформацією видання, саме США залишаються головним донором військової допомоги Україні.

Американські офіційні особи зазначають, що затвердженної допомоги Україні вистачить ще приблизно на 5 найближчих місяців.

В ЄС мають сумніви стосовно того, що США зможуть виділити ще один пакет військової допомоги Україні, еквівалентний попередньому на суму в 48 млрд доларів.

Ми не можемо вічно підтримувати один і той же рівень допомоги, - заявив журналістам видання один із американських високопосадовців, підкресливши, що військова допомога на поточному рівні може зберігатись не більше одного двох років.

США входять в режим передвиборної президентської гонки, де суперником чинному главі держави стає Дональд Трамп, який вже позначив своє небажання допомагати Україні зброєю.

Те, що говорить Дональд Трамп, сильно впливає на те, наскільки складним це питання стає в Конгресі. Його позиція щодо фінансування України буде багато в чому залежати від того, що станеться, якщо нам буде потрібно повторно схвалити допомогу, - підкреслює сенатор від Демократичної партії Кріс Мерфі.

Які проблеми можуть виникнути із подальшою військовою допомогою Україні

За словами представників союзних держав, що підтримують контакти з Вашингтоном стосовно України, у США вважають наступні 5 місяців вирішальними у війні.

Для Америки важливо представити цю війну як успішну, в тому числі для внутрішніх цілей, щоб довести, що всі ці пакети допомоги були успішними з точки зору досягнень України, - пояснює журналістам один з європейських високопосадовців.

Поворотним моментом для всієї війни може стати вересень, коли відбудеться чергова сесія Генеральної Асамблеї ООН і саміт лідерів G20. Вони стануть приводом для світової спільноти посилити тиск на Київ і його партнерів з метою примусити їх сісти за стіл переговорів з Москвою.

Якщо ми доберемося до вересня, а Україна не доб'ється значних успіхів, то міжнародний тиск з метою примусити їх до переговорів буде величезним. Те ж саме вірно і для Росії, якщо контрнаступ залишить їх розбитими, - зазначає у розмові з журналістами один із західних високопосадовців.

Але західні офіційні особи все ж сподіваються, що контрнаступ України, підкріплений безпрецедентними поставками стандартної для НАТО зброї, принесе великі успіхи, які змусять Путіна домовитися про умови миру в тій чи іншій формі.

Однак навіть успішний контрнаступ України, схоже, не позбавить Київ від спонукання до переговорів. Українців переконуватимуть аргументом, що вже поставлені Заходом озброєння, це максимум, на який можна було розраховувати.

У бюджеті США більше немає гнучкості, щоб продовжувати виписувати чеки, а європейські збройові заводи працюють на повну потужність, - визнають співрозмовники видання.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?