Захід занепокоєний справами проти Коболєва та інших реформаторів —The Guardian
Категорія
Україна
Дата публікації

Захід занепокоєний справами проти Коболєва та інших реформаторів —The Guardian

Захід занепокоєний справами проти Коболєва та інших реформаторів —The Guardian
Джерело:  online.ua

На Заході вважають, що під виглядом боротьби із корупцією в Україні влада може висувати неправдиві звинувачення у бік колишніх реформаторів, що потрапили до урядових відомств з бізнесу. Західні країни стурбовані з цього приводу і мають сумнів, стосовно здатності влади дієво використати отримані мільярди євро з європейських фондів на потреби відновлення після війни. 

Джерело:  The Guardian

Що відомо про стурбованість Заходу справами проти Коболєва та інших реформаторів 

У матеріалі видання зазначається, що якщо боротьба з корупцією в Україні виявиться звичайною маніпуляцією, це знизить привабливість України для міжнародних інвесторів та організацій, таких як МФВ.

Автори матеріалу згадують порушення кримінальних справ проти Андрія Коболєва, Дмитра Сенніченка, Андрія Пивоварського, Євгенія Дихне.

За словами одного з політиків США у коментарі журналістам видання, вироки та позбавлення волі відомих та успішних українських реформаторів стануть катастрофою для країни.

Незалежно від мотивації судового переслідування, засудження та позбавлення волі відомих і перевірених реформаторів - катастрофа для України... Якщо так триватиме, то це серйозно підірве здатність України залучати чесних розумних людей для керівництва, відновлення, залучення коштів та чесного та прозорого управління цими засобами, - наголошує американський політик.

США слідкують за справами проти колишніх реформаторів 

Занепокоєння було виражено Державному департаменту США та Міністерству закордонних справ Великобританії, і його частково поділяють українські активісти боротьби з корупцією.

Катерина Риженко з Transparency International Україна заявила, що ці справи виявили серйозні проблеми у роботі антикорупційних органів України та закликала провести перевірку НАБУ.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?