Зрадонька 2.0. Антихабарні розгони: як позбутися хабарів та побутової корупції в Україні
Категорія
Україна
Дата публікації

Зрадонька 2.0. Антихабарні розгони: як позбутися хабарів та побутової корупції в Україні

Зрадонька 2.0. Антихабарні розгони: як позбутися хабарів та побутової корупції в Україні
Джерело:  online.ua

9 грудня у всьому світі відзначають Міжнародний день боротьби з корупцією. Цього року Програма «Долучайся!» разом із Офісом доброчесності НАЗК запрошують долучитися до онлайн-заходу «Зрадонька 2.0. Антихабарні розгони». 

Учасники поділяться своїм досвідом протистояння викликам побутової корупції та спробують дізнатися, чи завжди у нашому житті є місце для доброчесності.

  • Вікторія Козаченко, керівниця Офісу доброчесності НАЗК

  • Богдан Логвиненко, засновник Ukraїner

  • Альона Романюк, фактчекерка, засновниця проєкту «НотаЄнота»

  • Данило Повар, займається комедією та стендапом

Модераторка заходу: Ярослава Кравченко

Чи можливо в Україні подолати корупцію

Дані Програми «Долучайся!» вказують на значну зміну у сприйнятті громадянами корупції та їхню рішучість її викорінити. Можна стверджувати, що війна пробудила гострий запит на справедливість, а з іншого боку зробила корупцію більш неприйнятною ніж раніше.

Порівняно з вереснем 2021 року частка тих, хто вважає, що корупцію неможливо виправдати, зросла з 40% до 64%. Люди покладають однакову відповідальність як на тих, хто дає хабар, так і на тих, хто його отримує (87% проти 65% у 2021 році).

Водночас менше громадян вважають, що їм буде відмовлено в доступі до медичного обслуговування чи вищої освіти, якщо вони не заплатять хабар (31% проти 49% у 2021 році).

Долучайтеся та відзначайте Міжнародний день боротьби з корупцією разом з нами!

Не спокушайтесь на тимчасові вигоди. Обирайте законні альтернативи. Не давайте місця корупції у жодній секунді свого дня. Будьте доброчесними — вчиняйте правильно, навіть коли ніхто не бачить!

Кампанія «Доброчесність перемагає» впроваджується в рамках проєкту «Програма сприяння громадській активності «Долучайся!», що фінансується Агентством США з міжнародного розвитку (USAID) та здійснюється Pact в Україні.

Зміст кампанії є винятковою відповідальністю Pact та його партнерів i не обов’язково відображає погляди Агентства США з міжнародного розвитку (USAID) або уряду США.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?