Західні експерти з'ясували причину руйнування Каховської ГЕС
Категорія
Україна
Дата публікації

Західні експерти з'ясували причину руйнування Каховської ГЕС

Західні експерти з'ясували причину руйнування Каховської ГЕС
Джерело:  online.ua

За інформацією західних аналітиків та журналістів The New York Times, причиною руйнування Каховської ГЕС міг стати підрив злочинною армією РФ підводного проходу глибоко в середині дамби.

Джерело: The New York Times

Що відомо про деталі підриву армією РФ Каховської ГЕС 

Експерти та журналісти видання за результатами власного розслідування схиляються до думки, що найбільш ймовірною причиною руйнування Каховської ГЕС став підрив підводного проходу до машинної зали.

За словами українських та американських інженерів, глибоко в середині дамби було вразливе місце.

Зокрема, інженери зазначають, що дамбу було побудовано ще за часів Радянського Союзу і в Кремлі мали відповідні інженерні креслення і знали, де розташоване найвразливіше місце.

Два інженери зі США висловили думку, посилаючись на супутникові та сейсмічні дані щодо вибухів в районі Каховської ГЕС, що ймовірною причиною обвалення дамби стала закладена вибухівка, розміщена  у коридорі для обслуговування або тунелі, який проходить крізь бетонне серце конструкції.

Якщо ваша мета - знищити саму дамбу, знадобиться потужний вибух. Прохід є ідеальним місцем для розміщення цього вибухового заряду, - переконаний директор компанії Wiss, Janney, Elstner, інженер-геотехнік Майкл Вест.

Що відомо про евакуацію людей з підтоплених районів на Херсонщині 

Представники Центру спецоперацій СБУ повідомили, що спецпризначенці з підрозділу "Альфа" провели операцію з евакуації людей з підтоплених районів на Херсонщині внаслідок підриву російськими військовими злочинцями Каховської ГЕС.

З перших днів трагедії співробітники Центру спецоперацій "А" разом з колегами з ЗСУ, ДСНС, ССО та іншими силами безпеки та оборони вивозили людей, що потрапили в пастку на лівому березі Дніпра. Окремо – доставляли продукти харчування та ліки за допомогою дронів, - йдеться у повідомленні Центру ССО.

 Зазначається, що загарбники обстріляли одну з груп спецпризначенців, яка евакуювала цивільних. Наші артилеристи одразу ж знищили цю російську позицію, яку окупанти обладнали на даху житлового будинку.

 Читайте також: 

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?