Захоплення людей у Луцьку: криміналіст назвав головну помилку Зеленського
Категорія
Україна
Дата публікації

Захоплення людей у Луцьку: криміналіст назвав головну помилку Зеленського

Захоплення людей у Луцьку: криміналіст назвав головну помилку Зеленського
Джерело:  24 канал

21 липня усіх українських громадян шокувала неочікувана новина - у Луцьку озброєний чоловік захопив автобус із заручниками. Криміналіст Юрій Ірхін зверунув увагу на те, що це нетипова форма прояву протесту, адже з часів незалежності України ще таких випадків не було. На думку експерта, команді українського лідера Володимира Зеленського необхідно йти на поступки та спробувати виконати вимоги терориста та не ризикувати життям невинних людей. Ірхін наголосив, що вимоги злочинця не такі вже й складні - їх можна було давно виконати, щоб розуміти, як діяти далі. Про це інформує ONLINE.UA з посиланням на "24 Канал".

"Я вважаю, що в таких випадках, які не несуть загрозу життя людей, а навпаки можуть допомогти, треба йти на деякі поступки. Я б, наприклад, якби був представником влади, я б перед ним це продемонстрував. А далі подивимось, бо задовільнити цю вимогу достатньо не складно", – пояснив Ірхін.

Як відомо, усоцмережах терорист висунув свої вимоги: усі топ чиновники України, релігійні і політичні діячі мають оприлюднити текст і відеозвернення зі змістом "Я – терорист в законі", а Володимир Зеленський повинен публічно закликати українців переглянути фільм "Земляни". За словами експерта, можна також спробувати привезти на розмову з терористом його родичів або людей, до яких він небайдужий. Однак, криміналіст вважає, що таке рішення може навіть нашкодити.

"Але якби це цинічно не звучало, треба його запитати. Не виключено, що на розмову з родичами, він теж може агресивно зреагувати, ми ж не знаємо, які в нього стосунки з ними. Тобто продумання таких стратегій залежить від результатів переговорів. Якщо це буде корисно, то, так, звісно...Основна версія, яка приходить в голову, що це псих, ненормальний, але насправді чоловік врівноважений, адже досі тримає людей, не підриває, не знищує їх. Тобто це максимально обдумана акція, він знає, що робить, він чекає результату",
– зазначив Юрій Ірхін.

Нагадаємо, що терорист, який представився як Максим Плохой, 21 липня вранці сам зателефонував до поліції та повідомив, що взяв у заручники пасажирів рейсового автобуса. Він пригрозив його підірвати. Чоловік зазначив, що у нього є гранати й інша зброя. Згідно з останніми даними, в автобусі близько 20 людей. Точних даних про кількість захоплених людей наразі немає. Варто таокж наголосити, що терорист перебував на психіатричному обліку, а також двічі був ув'язнений і загалом був засуджений до 10 років ув'язнення.

Як повідомляв ONLINE.UA, раніше Володимир Зеленський розповів, що наразі відбувається у Луцьку.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?