Закиди Трампа щодо України - в ЄС розізлилися
Категорія
Політика
Дата публікації

Закиди Трампа щодо України - в ЄС розізлилися

Закиди Трампа щодо України - в ЄС розізлилися
Джерело:  online.ua

Спецпредставник президента Єврокомісії з питань України Ельмар Брок заявив, що звинувачення Дональда Трампа у недостатній підтримці України Євросоюзом є обурливим, а також розізлили політичну еліту ЄС. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на "ARD".

Як відомо, в оприлюдненому тексті скандальної телефонної розмови Трампа і Зеленського президент США критикував Німеччину, заявляючи, що вона нічого не робить для України, а Володимир Зеленський з ним погоджувався. Трамп також критикував у цілому Європейський Союз.

 "Звинувачувати нас у цьому – обурливо", - сказав Ельмар Брок, спецпредставник Європейської комісії з питань України. -  З 2014 року Європейський Союз надав Україні гранти та кредити на суму 11 млрд євро. І це ще не врахована підтримка з боку Європейського інвестиційного банку", - сказав він.

За його словами, Угода про вільну торгівлю з ЄС вп'ятеро збільшила український експорт томатів, птиці, сировини, текстилю, металопродукції і основних промислових товарів.

"Експорт України до Євросоюзу різко зріс", - підкреслив він.

Як повідомляв ONLINE.UA, раніше американський лідер  Дональд Трамп заявив,  що заява Володимира Зеленського про відсутність тиску на нього у телефонній розмові між лідерами "є найкращим доказом" для його виправдання.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?