Закінчено будівництво найбільшого аеропорту в світі
Категорія
Світ
Дата публікації

Закінчено будівництво найбільшого аеропорту в світі

Закінчено будівництво найбільшого аеропорту в світі
Джерело:  online.ua

У Китаї оголосили про завершення будівництва найбільшого аеропорту в світі. Міжнародний аеропорт «Дасін» поблизу Пекіна обійшовся китайській владі у 60 млрд доларів, повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Reuters.

Як зазначається, аеропорт знаходиться на півдні Пекіна в 46 км від центру міста. Очікується, що «Дасін» стане найбільшим в КНР транспортним хабом.

Урочисте відкриття і початок перших рейсів у новому аеропорту станеться через три місяці – 30 вересня 2019 року. У «Дасіні» є ліше один термінал в вигляді «золотого фенікса» площею в 1 млн. кв. м. Усього в аеропорту буде працювати 82 гейти на посадку/висадку пасажирів. У майбутньому планується побудувати ще один термінал.

Площа аеропорту складає 47 квадратних кілометрів. Для його будівництво було знесено 11 населених пунктів, відселено близько 20 тисяч людей.

Ініціатором будівництва нового аеропорту був голови КНР Сі Цзіньпін. До аеропорту вже підведені кілька гілок швидкісної залізниці, що дозволить обслуговувати десятки мільйонів жителів центрального Китаю. Очікується, що пасажирообіг «Дасіну» вже в найближчі роки досягне 45 млн людей на рік.

Нагадаємо, що кілька днів тому депутат Держдуми РФ проривався в Україну через аеропорт «Бориспіль».

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?