Закон про неповернення Приватбанку: ЗМІ помітили зникнення важливого пункту
Категорія
Економіка
Дата публікації

Закон про неповернення Приватбанку: ЗМІ помітили зникнення важливого пункту

Закон про неповернення Приватбанку: ЗМІ помітили зникнення важливого пункту

Журналісти помітили певні правки у законопроєкті, яким команда президента планує заборонити денаціоналізацію банків в Україні. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на "Дзеркало тижня".

За даними медіа, у документі наразі немає певної норми, узгодженої з Міжнародним валютним фондом. Йдеться про пункт, за яким можна притягнути до відповідальності акціонерів інших банків, виведених з ринку.

Терміни ліквідації банку встановлені на 5 роках. Після цього процесу претензії колишнім власникам неможливі. Це пов'язане з тим, що із завершенням ліквідації зникає юридична особа, її виключають з відповідних реєстрів.

"У законопроєкт, покликаний не допустити повернення Приватбанку ексвласникам, була додана правка про те, що Фонд гарантування вкладів фізосіб може продовжувати ліквідацію системних банків, розпочату до набрання чинності цього закону, керуючись його нормами. Запропонована в первинному варіанті поправка давала можливість судитися з ними "до переможного кінця", але в процесі узгодження проєкту, ця норма кудись зникла", - говориться у статті.

Уточнюється, що Кабінет міністрів обговорив цей пункт та погодив його. Втім, пізніше його не додали в остаточний варіант законопроєкту.

Як повідомляв ONLINE.UA, про розробку законопроєкта, який не дозволить повернення націоналізованих банків під контроль акціонерів, стало відомо на початку грудня. Це - головна угода між Києвом та МВФ для нової програми співпраці.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?