Закон про спецконфіскацію: в Мін'юсті розповіли, як діятимуть
Категорія
Політика
Дата публікації

Закон про спецконфіскацію: в Мін'юсті розповіли, як діятимуть

Закон про спецконфіскацію: в Мін'юсті розповіли, як діятимуть

Під час засідання парламентського Комітету з питань правової політики і правосуддя міністр юстиції Павло Петренко переконував депутатів у необхідності ухвалення закону про спецконфіскацію, який допоможе повернути в Україну викрадені гроші, а також документа, який чітко визначить, куди підуть вилучені кошти.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Facebook глави відомства.
«В черговий раз переконував депутатів підтримати законопроект про стягнення в дохід держави необґрунтованих активів (так званий "закон про спецконфіскацію"). Це той інструмент, який забезпечить повернення вкрадених Януковичем коштів до бюджету України», - підкреслив він.
Міністр зазначив, що «після тривалих жорстких дискусій комітет прийняв рішення рекомендувати Верховній Раді підтримати цей урядовий законопроект за основу».
Петренко назвав це рішення «маленьким першим кроком» для повернення викрадених грошей та забезпечення соціальної справедливості.
«Також важливо паралельно з цим законопроектом прийняти ще один документ, ... він чітко визначає, куди саме повинні піти конфісковані кошти. Це і підвищення соціальних стандартів для наших пенсіонерів і бюджетників, і додаткові кошти на оборону», - підкреслив глава Мін'юсту.
Він зізнався, що розгляд цього документа «також проходить з шаленим опором».
«Депутати придумують будь-які приводи, щоб не голосувати. На жаль, серед цих депутатів є і представники демократичної коаліції», - додав він.
На закінчення Петренко закликав «об'єднатися і тиснути на парламент для того, щоб він підтримав запропоновані ініціативи, щоб ми повернули гроші, вкрадені Януковичем і його оточенням, українському народу».
Як повідомляв ONLINE.UA, раніше глава Мін'юсту розповів про успіхи, досягнуті його відомством за останній час.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?