"Закон Савченко" відгукнувся десятками вбивств в Україні: названа моторошна цифра
Категорія
Події
Дата публікації

"Закон Савченко" відгукнувся десятками вбивств в Україні: названа моторошна цифра

"Закон Савченко" відгукнувся десятками вбивств в Україні: названа моторошна цифра
Джерело:  online.ua

За час дії так званого « закону Савченко » на свободу достроково вийшли 8,7 тисячі ув'язнених, з яких 1313 осіб підозрювали в скоєнні тяжких злочинів, при цьому протягом 2016 року 55 вбивств в Україні скоїли саме злочинці з числа звільнених у рамках "закону Савченко ".
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на ТСН.
У сюжеті ЗМІ зазначається, що днями розпочався суд над "олександрійським маніяком", який замучив на смерть щонайменше четверо дітей вже після того, як достроково вийшов на свободу.
«І це лише один з фактів, які скандальним шлейфом тягнуться за так званим "законом Савченко», - сказано в матеріалі ТСН.
«Сьогодні ті, хто приймав документ, через рік його страшних наслідків, зізнаються, мало того, що його не читали, виявляється, народним обранцям було просто незручно відмовити нардепу Надії Савченко, яка на той час була в російському полоні. Сама ж автор закону на питання ТСН відповідати відмовилася», - сказано в сюжеті.

Читайте також: Ч им відгукнувся закон Савченко: у Авакова назвали сумні цифри

Також наголошується, що "завдяки "закону Савченко" на волю вийшли чимало одіозних фігур, серед яких - суддя-колядник Зварич (зловили на хабарі в мільйон гривень) і екс-депутат Лозинський, який серед білого дня розстріляв селянина".
Закон дозволив вийти на свободу і тим, вину яких роками доводили, і тим, хто скоїв незначні злочини.
У той же час правозахисники стверджують, що «закон Савченко» має і позитивну сторону, адже слідчі могли роками утримувати людину в СІЗО, не несучи за це ніякої відповідальності.
При цьому в поліції наполягають: якщо закон не змінять, то до кінця місяця на свободу вийде ще тисяча ув'язнених.
«І чия дитина стане наступною жертвою маніяка, поки невідомо», - зазначають журналісти ТСН.
Відзначимо, 26 листопада 2015 року Верховна Рада прийняла закон авторства народного депутата від фракції "Батьківщина" Надії Савченко "Про внесення змін до Кримінального кодексу щодо удосконалення порядку зарахування судом терміну попереднього ув'язнення в строк покарання". Закон передбачає зарахування одного дня попереднього ув'язнення в рахунок двох днів позбавлення волі.




Як повідомляв ONLINE.UA, Міністерство юстиції наполягає на змінах до "закону Савченко", який передбачає, що один день у слідчому ізоляторі прирівнюється до двох днів ув'язнення: Мін'юст вимагає, щоб його не застосовували до вбивць і насильників.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?