Законопроєкт про розширення повноважень президента направили в КСУ
Категорія
Політика
Дата публікації

Законопроєкт про розширення повноважень президента направили в КСУ

Законопроєкт про розширення повноважень президента направили в КСУ
Джерело:  online.ua

В українському парламенті проходить процес затвердження законопроєкту, яким передбачають розширити повноваження президента. Згідно з документом, державний лідер отримає можливість звільняти й призначати директорів Національного антикорупційного бюро, а також керівників Державного бюро розслідувань. Наразі проєкт передали до Конституційного суду для відповідної перевірки. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на офіційний сайт Верховної Ради.

Попередньо підтримали цей законопроєкт 267 народних депутатів, проти виступили 42, а ще 31 утрималися від надання голосу.

“Законопроєктом передбачається закріпити особливий порядок призначення на посади та звільнення з посад Директора Національного антикорупційного бюро України та Директора Державного бюро розслідувань Президентом України за згодою Верховної Ради України, що забезпечить максимальну незалежність зазначених державних правоохоронних органів, не порушуючи балансу конституційних повноважень глави держави та парламенту України”, - наголосили у парламенті.

Ініціатором законопроєкту став представник голови держави у Раді Федір Веніславський. Він виступив зі спеціальною доповіддю щодо документа й закликав парламентарів підтримати його та спрямувати на конституційну перевірку.

“Верховна Рада 267 голосами прийняла в цілому проєкт Постанови про включення до порядку денного п’ятої сесії Верховної Ради України дев’ятого скликання законопроєкту про внесення змін до статей 85 та 106 Конституції України щодо порядку призначення на посади та звільнення з посад Директора Національного антикорупційного бюро України та Директора Державного бюро розслідувань і про його направлення до Конституційного Суду України №5133/П”, - резюмували за підсумками обговорення у парламенті.

Як повідомляв ONLINE.UA, у Кабінеті міністрів запропонували два сценарії для звільнення Артема Ситника, директора Національного антикорупційного бюро України. Міністр Юстиції Денис Малюська пояснив, два рішення Конституційного суду визнали неконституційним указ про його призначення та участь президента в доборі директора в законі про НАБУ.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?