Залишилося 10 днів - Зеленський терміново звернувся до українців
Категорія
Україна
Дата публікації

Залишилося 10 днів - Зеленський терміново звернувся до українців

Залишилося 10 днів - Зеленський терміново звернувся до українців
Джерело:  online.ua

До ослаблення карантину в Україні залишилося 10 днів, але українцям поки рано розслаблятися, тому вони повинні свідомо пройти вирішальний шторм і залишитися на травневі свята вдома. З таким терміновим зверненням до громадян України 1 травня звернувся президент Володимир Зеленський, відео звернення якого опублікувала пресслужба ОПУ, передає ONLINE.UA.

"Наша країна поступово наближається до піку ситуації. Попереду травневі вихідні. Попереду - вирішальний шторм. Але я вірю, що ми витримаємо і пройдемо його разом. Святкуйте вдома. І не забувайте, що до пом'якшення карантину залишилося 10 днів - перший етап запланований з 11 травня. У нас є чіткий поетапний план, за яким усе поступово буде відкриватися. І обов'язково настане етап, коли бажані парки, кафе, кінотеатри і метро - запрацюють. Але як швидко це станеться - залежить тільки від вас "- заявив Зеленський.

Окремо президент передав "полум'яний привіт" від себе особисто, а також Міністерства внутрішніх справ і Служби безпеки України меру Черкас, який разом з міською радою "втратили" календар і збиралися пом'якшувати карантинні заходи раніше 11 травня.

"Це - спроба заробити політичні рейтинги ціною життя і здоров'я жителів міста. І це буде мати відповідні юридичні наслідки. На майбутнє: це стосується всіх представників місцевої влади, які плутають слова «децентралізація» і «автономія». Не треба займатися самодіяльністю, яка ставить під загрозу безпеку людей", - підкреслив Зеленський.

На завершення звернення Зеленський привітав українців з 1 травня - Днем праці. Він сказв "Дякую" всім, хто важко працює для того, щоб українці були в безпеці.

"Це наші лікарі, прикордонники, військові, поліцейські, нацгвардійці, пожежники і рятувальники, соціальні працівники, педагоги і аптекарі. Робочі критично важливих об'єктів, залізниці, екіпажі літаків і суден, працівники магазинів, пошти і транспорту. Ми дякуємо за вашу працю! ", - підсумував український лідер.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що у Зеленського зробили гучну заяву про пом'якшення карантину в Україні. За підсумками наради з президентом 1 травня, глава Кабміну Денис Шмигаль запевнив українців, що країна вже готується до скасування обмежень.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?