Залишив нас без головного: Сенцов жорстко розкритикував рішення Зеленського
Категорія
Україна
Дата публікації

Залишив нас без головного: Сенцов жорстко розкритикував рішення Зеленського

Залишив нас без головного: Сенцов жорстко розкритикував рішення Зеленського
Джерело:  online.ua

Український глава Володимир Зеленський залишив українців без головного - без справедливості, вирішивши в рамках обміну полоненими повернути Росії і проросійським бойовикам справжніх вбивць. З жорсткою критикою щодо обміну виступив колишній бранець Кремля Олег Сенцов, передає ONLINE.UA.

На своїй сторінці в Facebook Сенцов, коментуючи сьогоднішній обмін, написав, що сьогодні тільки частина незаконно утримуваних у полоні українців зможуть повернутися додому. Багато українських політв'язнів, за його словами, як і раніше залишаться у в'язницях бойовиків і російських в'язницях, і щоб їх звільнити, українській стороні доведеться йти "на поступки", так як у Києва не залишиться "фонду для обміну".

"Справа не тільки в тому, що у нас не залишиться "фонду для обміну", і українському уряду доведеться йти на поступки, щоб звільнити заручників. Питання в тому, що цей крок залишає нас без головного - справедливості", - розкритикував рішення Зеленського колишній бранець, засудивши українську владу за видачу бойовикам ексберкутівців.

Сенцов підкреслив, що саме за цю справедливість українці стояли на Майдані і віддали свої життя. І до сих пір, зазначив Сенцов, за неї українці борються проти окупантів.

"Хтось поклав свої голови, хтось сидить в окопі, хтось - у в'язниці. Я дуже радий за цих хлопців і їх сім'ї, які сьогодні повинні зустрітися. Країна повинна повертати своїх героїв, але не ціною осквернення цінностей, за які ці герої боролися", - підсумував Сенцов.

Слід зазначити, що напередодні стало відомо, що колишні силовики "Беркута", "які фігурують у справах Майдану як обвинувачені, дійсно внесені в списки на обмін з РФ. Цю інформацію підтвердив прокурор Сергій Куций. Він додав, що суд змінив включеним до списку на обмін особам запобіжний захід на особисте зобов'язання.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що на Донбасі стартував процес обміну полоненими. На першому етапі бойовики повернули Україні 25 осіб. За попередньою інформацією - сьогодні з полону буде звільнено 80 українців.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?