Залишився лише один крок - Зеленський повідомив чудову новину
Категорія
Світ
Дата публікації

Залишився лише один крок - Зеленський повідомив чудову новину

Залишився лише один крок - Зеленський повідомив чудову новину
Джерело:  online.ua

Глава держави Володимир Зеленський поділився з українцями прекрасною звісткою. Він наголосив, що до підписання угоди про зону вільної торгівлі між Україною і Туреччиною "залишився всього один крок". Зеленський вкотре підкреслив, що для обох країн дуже важливе завершення підписання цієї угоди. Про це інформує ONLINE.UA з посиланням на пресслужбу українського лідера.

Окрім того, глава держави нагадав, що вперше зустрівся з турецьким колегою Таїпом Ердоганом одразу після того, як переміг на виборах і ще не розпочав виконання обов’язків президента. Трохи пізніше мав проводив уже офіційні зустрічі в Туреччині та Україні.

"З президентом Ердоганом у нас була дуже корисна зустріч, і ми зрозуміли, що між двома країнами існують добрі відносини. Але ми повинні розвинути їх ще більше. Я думаю, що зараз ми вивели наші відносини на інший рівень", – каже Зеленський.

Варто звернути увагу на те, що 8 років тому завдання створення зони вільної торгівлі з Туреччиною тодішньому міністру економічного розвитку Петру Порошенку після переговорів з Анкарою публічно поставив Віктор Янукович. Що важливо розуміти, ціль підписати угоду Порошенко переслідував і коли сам став президентом. Турецький лідер Реджеп Таїп Ердоган тоді повідомив, що переговори повинні завершитися до кінця 2018 року.

Як відомо, у червні минулого року заступник очільника МЗС Василь Боднар запевняв, що угода про ЗВТ з Туреччиною на "99% готова". Місяць тому посол України в Туреччині Андрій Сибіга наголосив, що зараз "понад 95% положень угоди узгоджені, експерти працюють".

Як повідомляв ONLINE.UA, раніше с тало відомо про переговори Ердогана та Путіна.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?