Залишок коштів на головному рахунку України встановив новий рекорд
Категорія
Економіка
Дата публікації

Залишок коштів на головному рахунку України встановив новий рекорд

Джерело:  online.ua

Станом на 1 червня грошей в казні України стало в два рази більше - залишок на сьогоднішній день становить майже 32,5 млрд гривень. У процентному співвідношенні зростання залишків коштів склав 84,3%. Це найбільший показник з початку 2020 року. Такі дані наводить Державна казначейська служба, передає ONLINE.UA.

Важливо додати, що в квітні залишок коштів на головному рахунку України був в три рази менше - 10,517 млрд гривень. Втім, з початку 2020 року він не перевищував 17,63 млрд грн.

5ed4c3db73e39

Нагадаємо, єдиний казначейський рахунок консолідує кошти державного та місцевих бюджетів, фондів загальнообов'язкового державного соціального страхування, коштів інших клієнтів, обслуговування яких здійснюється органами Державного казначейства України. Від його залишків залежить фінансування, яке отримує вся бюджетна сфера України.

Мінімальний залишок коштів на єдиному казначейському рахунку в 2019 році становив 8,196 млрд гривень (за станом на 1 березня), а максимальний - 61,83 млрд гривень - на 1 вересня.

Як відомо, Україна вже близько 1,8 мільярда гривень з держбюджету України витратила для протистояння коронавірусу COVID-19. Гроші були взяті зі спеціального Фонду, створеного для боротьби з пандемією, розмір якого становить близько 64,7 мільярда гривень.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що в Україні змінили держбюджет на 2020 рік- доходи зменшили на 119, 7 млрд, або 11%, і тепер вони складуть 975, 8 мільярди, витрати держбюджету збільшили на 82,4 мільярда.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?