Залізничне сполучення з РФ: в Мінінфраструктури виступили з важливою заявою
Категорія
Україна
Дата публікації

Залізничне сполучення з РФ: в Мінінфраструктури виступили з важливою заявою

Залізничне сполучення з РФ: в Мінінфраструктури виступили з важливою заявою

Міністр інфраструктури Володимир Омелян заявив, що залізничне сполучення з Росією офіційно скасовувати не будуть. Проте, українці вже стали менше їздити до країни-агресора. На його думку, з часом рух у цьому напрямі припиниться сам по собі.

Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на  LIGA.net.

Омелян наголосив, що особисто виступає за повне припинення залізничного сполучення з Росією.

"Я бачу, що політичного рішення (хоча ми його підтримуємо), швидше за все, не буде", – сказав Омелян.

Український чиновник зазначив, що сполучення з часом припинятиметься, бо помалу спостерігається природне падіння кількості поїздок до Росії і зменшується заповненість вагонів. Попри те, Омелян визнав, що наразі ці поїзди в РФ ще користуються попитом серед українців, а потяг Київ-Москва і досі один з найбільш прибуткових.

"У минулому році вперше в історії України кількість поїздок залізничним транспортом до країн ЄС перевищила кількість поїздок у бік РФ. Тому скорочення кількості поїздів до РФ було абсолютно об'єктивним. Возити повітря не має сенсу", - додав Омелян.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що в Україні запропонували припинити не тільки залізничне, але і автобусне сполучення з Росією.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?