Залужний оцінив вплив заколоту Пригожина на ситуацію на фронті
Категорія
Україна
Дата публікації

Залужний оцінив вплив заколоту Пригожина на ситуацію на фронті

Залужний оцінив вплив заколоту Пригожина на ситуацію на фронті
Джерело:  online.ua

За словами головнокомандувача ЗСУ Валерія Залужного, заколот ватажка терористичної ПВК "Вагнера" Євгена Пригожина не викликав суттєвих змін на фронті, адже більшість найманців покинула лінію фронту ще до початку заколоту.

Джерело:   The Washington Post

Як заколот Пригожина вплинув на ситуацію у зоні бойових дій  

Залужний підкреслив, що "вагнерівці" Пригожина покинули лінію фронту після заяв про захоплення Бахмуту. Тому істотного впливу на фронту через заколот не відбулось.

Ми не відчули, що їхній захист десь ослаб або що-небудь, - зазначив головнокомандувач ЗСУ.

Видання нагадало, що після невдалого заколоту Пригожина частина його найманців буде перекинута у Білорусь.

Журналісти запитали Залужного, чи доведеться українським військовим розглянути нову загрозу з північного кордону.

У мене багато страхів, і "Вагнер" серед них. І вони не єдині. Якщо ми зараз почнемо про це говорити, у мене голова закрутиться... Наше завдання - підготуватися до найгірших і найможливіших сценаріїв. І ми намагатимемося мінімізувати можливі наслідки того, що може бути, - зазначив Пригожин.

Залужний відреагував на ядерні погрози Кремля 

Головнокомандувач ЗСУ зазначив, що ядерні погрози Кремля не зупинять Україну на шляху до звільнення власних окупованих Росією територій.

Видання зазначає, що найгірший сценарій, який може розглядати головнокомандувач ЗСУ - це загроза ядерного удару Росії. Також, за даними розвідки, росіяни можуть готувати теракт на окупованій Запорізькій АЕС.

Проте Валерій Залужний різко відповів на погрози РФ та російського диктатора Володимира Путіна.

Мене це зовсім не зупиняє. Ми робимо свою роботу. Всі ці сигнали чомусь надходять ззовні: "Бійтеся ядерного удару". Ну що, нам здаватися? - наголосив головнокомандувач.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?