Залужний показав в роботі РСЗВ Vampire — відео
Категорія
Україна
Дата публікації

Залужний показав в роботі РСЗВ Vampire — відео

Залужний показав в роботі РСЗВ Vampire — відео
Джерело:  online.ua

Головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний показав, як українські бійці воюють на фронті з використанням РСЗВ Vampire. Установка несе на собі 40 снарядів.

Джерело: Головнокомандувач ЗСУ

Головнокомандувач ЗСУ показав в роботі РСЗВ Vampire

Залужний написав про використання Vampire екіпажами реактивних систем залпового вогню.

Так, 110 окрема механізована бригада імені генерал-хорунжого Марка Безручка 24/7 працює з цим озброєнням на лінії зіткнення.

Приїжджаємо, розкладаємося, наводимося. Три-чотири хвилини, і ми вже готові, чекаємо наказу “вогонь! – описує динамічну роботу командир RM-70 Vampire Павло.

Ракетна пускова установка RM-70 Vampire несе на собі 40 снарядів реактивно-залпового вогню. Працює як одиничними пострілами, так і залпами. Управління вогнем проводиться з кабіни та за допомогою переносного пристрою з найближчого укриття.

Це реально звір-машина. Коли робить залп повним пакетом, то враження просто не передати, – зазначає топогеодезист RM-70 Vampire Іван.

Чим відома RM-70 Vampire

Реактивну систему залпового вогню прийняли на озброєння армії Чехословаччини у 1971 році. Та вона досі ефективна.

Її російська версія – РСЗВ БМ-21 "Град".

RM-70 Vampire також має пускову установку на 40 реактивних снарядів калібру 122-мм, але додатково несе боєзапас на 40 ракет для швидкого перезарядження на броньованому шасі Tatra 813. Це дає можливість скоротити час підготовки наступного пострілу до декількох хвилин.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?