Залужний у розмові з Міллі розповів про успіхи контрнаступу ЗСУ
Категорія
Україна
Дата публікації

Залужний у розмові з Міллі розповів про успіхи контрнаступу ЗСУ

Залужний у розмові з Міллі розповів про успіхи контрнаступу ЗСУ
Джерело:  online.ua

Головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний під час телефонної розмови із главою Об'єднаного комітету начальників штабів США генералом Марком Міллі розповів про успіхи ЗСУ у контрнаступі. 

Джерело: Telegram Валерія Залужного

Що відомо про деталі розмови Залужного з Міллі  

Залужний детально розповів про оперативну обстановку по всій лінії фронту.

Збройні сили України, попри надскладні мінні поля противника, протитанкові загородження та систему вогневого ураження, методично знищують сили ворога та продовжують ведення наступальних дій задля деокупації нашої території. На декількох напрямках маємо успіхи. Наші воїни - Герої, - зазначив головнокомандувач ЗСУ.

При цьому Залужний і Міллі окремо обговорили питання постачання військової допомоги Україні, зокрема техніки та боєприпасів.

Вдячний генералу Міллі та всьому народу США за міцну підтримку та діалог, який продовжуватимемо й надалі, - підкреслив Залужний.

Що відомо про ситуацію на фронтах 

За інформацією командувача Сухопутних сил та Східного угрупування військ, генерал-полковника Олександра Сирського, військові злочинці армії РФ на сході мають значну кількісну перевагу у силах та артилерії.

ЗСУ можуть відповісти на сім-вісім їхніх пострілів – лише одним.

Але навіть в цих умовах українські війська атакують та створили умови для звільнення Бахмута.

Військовослужбовці відчувають, скажімо так, жагу до перемоги. Вони розуміють, що рухаються вперед, попри те що вони рухаються постійно з боями. Починаючи від Куп'янська до Лимана ми ведемо оборонні дії. Також ми ведемо оборонні дії й навколо Бахмута. Втім, на цей час ми перейшли до активних наступальних дій з метою покращення тактичного положення й охоплення Бахмута з флангів, - підкреслив Сирський.

Читайте також: 

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?