Залужний та Буданов розкрили єдиний план Путіна у перші дні війни
Категорія
Політика
Дата публікації

Залужний та Буданов розкрили єдиний план Путіна у перші дні війни

Залужний та Буданов розкрили єдиний план Путіна у перші дні війни
Джерело:  online.ua

У перші дні повномасштабної російсько-української війни диктатор Володимир Путін дійсно розраховував взяти Київ за 3 дні. Кремль навіть планував висадити свій десант біля "Олімпійського". Про плани Москви детально розповіли головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний, глава Міноборони Олексій Резніков, а також керівник ГУР Кирило Буданов.

Джерело: телемарафон "Єдині новини"

Путін хотів окупувати усю Україну протягом 10 днів

За словами очільника ГУР, росіяни мали намір зробити висадку повітряно-десантних військ та дуже швидко захопити Київ.

Це був взагалі єдиний план – не пізніше третьої доби підняти прапор над адміністрацією президента зі зміною керівництва… Оскільки, на їхню думку, керівництво держави мало кудись втекти. Якщо ні – вони б його знищили. І не пізніше ніж на 10 добу погасити точкові, як вони вважали, прояви опору, якщо вони будуть, – розповів про плани Путіна Кирило Буданов.

На переконання глави розвідки, якби окупантам все-таки вдалося висадити свій десант у столиці, то Росія б змогла захопити Київ.

Як стверджує Резніков, головною точкою висадки десанту росіяни розглядали Печерські пагорби неподалік від НСК "Олімпійський".

Розуміли, що буде спроба захоплення Печерських пагорбів в районі НСК "Олімпійський", там дуже зручно висадку з вертольотів робити. А вже звідси – спроба накопичення сил і захоплення урядового кварталу, де є Офіс Президента, уряд, парламент і так далі, – зазначив глава Міноборони.

Кремль ретельно готувався до захоплення України

Валерій Залужний звертає увагу на те, що Росія – це країна, де воєнна наука перебуває на досить високому рівні, тому не можна сказати, що Кремль погано підготувався до війни.

Відповідно, підходячи до такого питання, як здійснення повномасштабної агресії проти України, підготовка до неї та планування цих заходів здійснювалися комплексно, які стосуються всіх сфер діяльності збройних сил Російської Федерації. Повірте мені, я в цьому впевнений. Планувалася ця операція досить і досить детально, – наголошує Головнокомандувач ЗСУ.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?