Замах на Кім Чен Ина: у КНДР розповіли подробиці про виконавця "жахливого злочину"
Категорія
Світ
Дата публікації

Замах на Кім Чен Ина: у КНДР розповіли подробиці про виконавця "жахливого злочину"

Замах на Кім Чен Ина: у КНДР розповіли подробиці про виконавця "жахливого злочину"
Джерело:  online.ua

У КНДР заявили, що виконавцем запланованого спецслужбами США та Південної Кореї вбивства Кім Чен Ина мав стати "ідеологічно нестійкий громадянин", який перед своєю вербовкою працював на території Росії.

Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на ТАСС.

Читайте також: У КНДР заявили про загрозу ядерної війни через навчальні польоти бомбардувальників США

Чоловік на прізвище Кім працював у лісозаготівлі у Хабаровському краї. Згодом агентам ЦРУ та НРС Південної Кореї (Національна розвідувальна служба - ред.) вдалося "налаштувати його проти вищого керівництва народної республіки та зробити з нього терориста".

У 2016 він отримав велику суму грошей та супутниковий телефон та влаштувався жити у столиці КНДР Пхеньяні. Виконати завдання та ліквідувати вождя КНДР Кім мав у у Кумсусанском палаці, де розташовано усипальниці Кім Ір Сена і Кім Чен Іра, або під час військового параду.

Подробиці затримання та розвінчування операції не повідомляються, але у КНДР вже назвали плани американских та південнокорейських спецслужб "жахливим злочином з метою підірвати безпеку і суверенітет держави".

У зв'язку з цим міністерство держбезпеки обіцяв "розгорнути антитерористичну атаку корейського стилю, щоб змести з лиця землі розвідувальні організації США і Південної Кореї, що плетуть свої змови". Усі агенти ЦРУ і НРС Південної Кореї "будуть знищені в КНДР до останнього людини", підкреслюється в заяві міністерства держбезпеки КНДР.

Як повідомляв ONLINE.UA, Кім Чен Ин наказав своїй армії перебувати у бойовій готовності, щоб мати змогу у будь-який момент зламати хребет ворогу.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?