Замість російських телеканалів в Україні дозволили еротику з США
Категорія
Україна
Дата публікації

Замість російських телеканалів в Україні дозволили еротику з США

Замість російських телеканалів в Україні дозволили еротику з США
Джерело:  Нацрада

Національна рада з питань телебачення і радіомовлення

заборонила трансляцію на території України дев'яти російських телеканалів і в той же час дозволила показ американської еротичної програми «Penthouse HD» в нічний час.


Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на прес-службу Нацради.


За рішенням відомства, з переліку іноземних програм, дозволених для ретрансляції, виключені «Православна телекомпанія «Союз», «Посмішка дитини», «Психология 21», «Полювання та риболовля», «Amazing Life», «Look TV», «Міні муві», «Справжнє Смішне Телебачення» і «Footschool TV».


За підсумками моніторингу було виявлено, що ці телеканали транслювали рекламу, не адаптовану до вимог українського законодавства, зокрема до законів «Про рекламу» та «Про телебачення і радіомовлення».


Так в ефірі телеканалів «Посмішка дитини», «Психология 21», «Полювання та риболовля» і «Православної телекомпанії "Союз"» транслювалася комерційна реклама. Крім цього, на «Союзі» в програмі «Преображення» ведучий передачі священик Ігор Дулко, інформуючи про кубок Росії з армійського рукопашного бою, згадав учасника з ЛНР.


Рішення про заборону ретрансляції російських телеканалів Нацрада прийняла на засіданні 7 липня.


Крім того, у відомстві вирішили внести зміни до Переліку іноземних програм, зміст яких відповідає вимогам Європейської конвенції про транскордонне телебачення та законодавству України.


В ході засідання Нацради було розглянуто звернення компанії Penthouse Global Media Inc. з Каліфорнії з проханням визнати зміст еротичної програми «Penthouse HD» відповідним вимогам Європейської конвенції.


За підсумками моніторингу з'ясувалося, що у телеканалу відсутня комерційна реклама і вікові позначки класифікації відеопродукції. У Нацраді дійшли висновку дозволити трансляцію програми в нічний час доби.


«Ретрансляція телеканалу «Penthouse HD» допускається з 24 години до 4:00 відповідно до вимог статті 13 Закону України «Про захист суспільної моралі». У цій частині рішення Національної ради набуває чинності з дня його опублікування», - йдеться в повідомленні.


Як повідомляв ONLINE.UA, раніше

на одному з українських телеканалів були виявлені телесеріали з російською пропагандою

.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?