Серед усього морозива в Дніпрі пломбір вважається фаворитом. Але є й інші види морозива. Можливо, деякі з них ви і не знали.
Цю статтю ми написали, щоб познайомити вас з усіма видами морозива і розповісти, в чому між ними різниця.
У чому різниця пломбіру і вершкового морозива
За смаком вони дуже схожі. У складі одного і іншого є: суміш з молока, вершки, яйця, молоко і цукор.
Відрізняється вершкове морозиво і пломбір масовою часткою жиру. Жирність пломбіру — 12-20%, а вершкового — 8-10%.
Відмінність пломбіру і крем-брюле
За набором інгредієнтів крем-брюле схоже на морозиво пломбір. Але в крем-брюле додають ще палений цукровий пісок (карамель). У підсумку виходить тонкий карамельний смак і характерний коричневий відтінок.
Уточнення: якщо морозиво зверху полити карамельним топінгом — це не крем-брюле. Це морозиво з соусом. В крем-брюле карамель додається ще на етапі приготування, потім добре перемішується, а потім заморожується.
Молочне і вершкове морозиво: різниця очевидна
З назви відразу зрозуміло з чого зроблено морозиво.
Молочне морозиво готується на основі молока, а вершкове — на жирних вершках. Від цього змінюється і відсоток жирності:
вершкове — до 10%;
молочне — до 6% (причому 0% характерно для знежиреного молока).
Смак і текстура в першому випадку формуються за рахунок збитих вершків. Молочне морозиво роблять густим за допомогою яєць і крохмалю.
Джелато і звичайне морозиво: в чому відмінність
У списку інгредієнтів «нашого» морозива рослинні жири, сухе і незбиране молоко, тому його жирність до 20%.
А ось італійське джелато готується з вершків і НЕ пастеризованого молока, а його загальна жирова маса не перевищує 10%.
Ще Джелато відрізняється від пломбіру своєю текстурою. Джелато — м'яке морозиво, а пломбір — звичний всім заморожений десерт.
У чому різниця між сорбетом і шербетом
Для приготування одного і другого використовують пюре (або соки) з фруктів і ягід. Але якщо в шербет додають ще й молоко або вершки (щоб його структура була більш кремова), то в сорбет максимум воду. Тому фруктовий лід (або сорбет) ідеально підійде для тих, хто хоче схуднути і тих, у кого є непереносимість лактози.
А шербет стане прекрасним вибором для тих, хто любить фруктове морозиво.
Інші види та їх відмінності
Йогуртове морозиво. Заморожений йогурт з фруктами і сиропами швидко став популярним серед дієтологів. Десерт нежирний, містить мінімальну кількість цукру і набагато смачніший, ніж знежирене морозиво.
Заморожений заварний крем. За смаком дуже схожий на пломбір, але відрізняється щільністю. В заварний крем додають більше яєць і обов'язково вершкове масло. За рахунок цього у замороженого заварного крему ніжніша текстура.
Парфе. За смаком теж схожий на пломбір, але по консистенції більше нагадує мус. За рахунок збивання вершків високої жирності і додавання вершкового сиру десерт виходить більш «овітряним».
Знаючи всі різновиди, вирушайте за покупками і насолоджуйтеся різноманітністю смаків. Обирайте ТМ «Ласунка» і отримуйте задоволення від кожної порції «щастя»!
Смачного вам літа!