Заморожене щастя: чим відрізняється пломбір від молочного морозива?
Категорія
Новини компаній
Дата публікації

Заморожене щастя: чим відрізняється пломбір від молочного морозива?

Заморожене щастя: чим відрізняється пломбір від молочного морозива?
Джерело:  online.ua

Серед усього морозива в Дніпрі пломбір вважається фаворитом. Але є й інші види морозива. Можливо, деякі з них ви і не знали.

Цю статтю ми написали, щоб познайомити вас з усіма видами морозива і розповісти, в чому між ними різниця.

У чому різниця пломбіру і вершкового морозива

За смаком вони дуже схожі. У складі одного і іншого є: суміш з молока, вершки, яйця, молоко і цукор.

Відрізняється вершкове морозиво і пломбір масовою часткою жиру. Жирність пломбіру — 12-20%, а вершкового — 8-10%.

Відмінність пломбіру і крем-брюле

За набором інгредієнтів крем-брюле схоже на морозиво пломбір. Але в крем-брюле додають ще палений цукровий пісок (карамель). У підсумку виходить тонкий карамельний смак і характерний коричневий відтінок.

Уточнення: якщо морозиво зверху полити карамельним топінгом — це не крем-брюле. Це морозиво з соусом. В крем-брюле карамель додається ще на етапі приготування, потім добре перемішується, а потім заморожується.

Молочне і вершкове морозиво: різниця очевидна

З назви відразу зрозуміло з чого зроблено морозиво.

Молочне морозиво готується на основі молока, а вершкове — на жирних вершках. Від цього змінюється і відсоток жирності:

  • вершкове — до 10%;

  • молочне — до 6% (причому 0% характерно для знежиреного молока).

Смак і текстура в першому випадку формуються за рахунок збитих вершків. Молочне морозиво роблять густим за допомогою яєць і крохмалю.

Джелато і звичайне морозиво: в чому відмінність

У списку інгредієнтів «нашого» морозива рослинні жири, сухе і незбиране молоко, тому його жирність до 20%.

А ось італійське джелато готується з вершків і НЕ пастеризованого молока, а його загальна жирова маса не перевищує 10%.

Ще Джелато відрізняється від пломбіру своєю текстурою. Джелато — м'яке морозиво, а пломбір — звичний всім заморожений десерт.

У чому різниця між сорбетом і шербетом

Для приготування одного і другого використовують пюре (або соки) з фруктів і ягід. Але якщо в шербет додають ще й молоко або вершки (щоб його структура була більш кремова), то в сорбет максимум воду. Тому фруктовий лід (або сорбет) ідеально підійде для тих, хто хоче схуднути і тих, у кого є непереносимість лактози.

А шербет стане прекрасним вибором для тих, хто любить фруктове морозиво.

Інші види та їх відмінності

  • Йогуртове морозиво. Заморожений йогурт з фруктами і сиропами швидко став популярним серед дієтологів. Десерт нежирний, містить мінімальну кількість цукру і набагато смачніший, ніж знежирене морозиво.

  • Заморожений заварний крем. За смаком дуже схожий на пломбір, але відрізняється щільністю. В заварний крем додають більше яєць і обов'язково вершкове масло. За рахунок цього у замороженого заварного крему ніжніша текстура.

  • Парфе. За смаком теж схожий на пломбір, але по консистенції більше нагадує мус. За рахунок збивання вершків високої жирності і додавання вершкового сиру десерт виходить більш «овітряним».

Знаючи всі різновиди, вирушайте за покупками і насолоджуйтеся різноманітністю смаків. Обирайте ТМ «Ласунка» і отримуйте задоволення від кожної порції «щастя»!

Смачного вам літа!

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?