Заплатили високу ціну. В Угорщині цинічно відповіли на докори Зеленського
Категорія
Політика
Дата публікації

Заплатили високу ціну. В Угорщині цинічно відповіли на докори Зеленського

Заплатили високу ціну. В Угорщині цинічно відповіли на докори Зеленського
Джерело:  online.ua

Очільник МЗС Угорщини Петер Сійярто почав стверджувати, що народ його країни уже заплатив "занадто високу ціну" за війну в Україні. Такою була реакція проросійського дипломата на докори українського лідера Володимира Зеленського.

Джерело: Петер Сійярто

Угорська влада відреагувала на докори Володимира Зеленського

Як уже згадувалося раніше, Зеленський висловив думку, що поведінка офіційного Будапешта та його відносини й зв'язки з Росією не відповідають статусу союзника НАТО.

На цю заяву президента України миттєво відповів Петер Сійярто.

Якщо ця заява означає: "Я шанобливо дякую угорцям за те, що вони впустили і подбали про понад мільйон біженців з України, і я шанобливо дякую їм за те, що вони продовжують надсилати допомогу", то "ласкаво просимо і можете розраховувати на нас у майбутньому, – іронічно прокоментував слова Зеленського глава МЗС Угорщини.

За його словами, український лідер, мовляв, не має права вирішувати, чи є поведінка Угорщини як члена НАТО неналежною.

Угорський народ вже заплатив надзвичайно високу ціну за цю війну. Багато угорців – членів угорської громади Закарпаття – вже загинули в цій війні, – написав угорський дипломат.

Що конкретно Зеленський говорив про поведінку Угорщини

На переконання президента України, поведінка Угорщини та її відносини з Росією не відповідають статусу союзника НАТО.

Як розв’язати суперечку з Будапештом? Питання тільки в бажання Будапешту. Мені здається, існує політична заплутаність політичних еліт в Угорщині. Дуже дивна ситуація, чи може бути країна НАТО за Росію і проти НАТО? Я вважаю, що це неадекватна поведінка. Я говорю свою суб’єктивну думку, - наголосив Володимир Зеленський.

Як відомо, влада Угорщини підтримує РФ у війни проти України, хоча публічно заперечує цей факт.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?