Ви заплатите за це. G7 звернулася до Китаю й інших союзників РФ
Категорія
Світ
Дата публікації

Ви заплатите за це. G7 звернулася до Китаю й інших союзників РФ

Ви заплатите за це. G7 звернулася до Китаю й інших союзників РФ
Джерело:  online.ua

Очільники МЗС членів "Великої сімки" (G7) озвучили публічне попередження усім країнам, які допомагають Росії вести війну проти України. Група семи пообіцяла, що союзники Кремля заплатять за це високу ціну.

Джерело:  комюніке  зустрічі G7

Велика сімка публічно пригрозила союзникам Росії

Лідери семи світових економік, після тривалих переговорів та дискусій, дійшли висновку, що поквитаються з тими країнами, які не лише допомагають РФ уникати санкцій, а також передають їй зброю та іншу техніку для війни проти України.

Ми підтверджуємо наш заклик до третіх сторін припинити допомогу Росії у веденні війни або заплатити за це високу ціну. Ми посилимо нашу координацію для запобігання і реагування на постачання зброї третіми сторонами до Росії і продовжимо вживати заходів проти тих, хто матеріально підтримує Росію, – йдеться в офіційній заяві "Групи семи".

Окрім того, очільник МЗС Групи семи звернули увагу на те, що безвідповідальна ядерна риторика Росії та її обіцянка розгорнути ядерну зброю в Білорусі є неприйнятними.

Що відомо про нову зустріч "Великої сімки"

Як уже згадувалося раніше, під час зустрічі в у Японії Британія, США, Канада, Японія та Франція домовилися про створення альянсу, який буде займатися витісненням Росії з міжнародного ринку ядерної енергетики.

Офіційний Берлін наполягає на тому, щоб країни G7 довели російському диктатору Володимиру Путіну його неспроможність втілити в життя свої плани в Україні через виснаження та втому від війни.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?