Заради наших людей у Маріуполі ми готові на будь-який варіант обміну — Зеленський
Категорія
Україна
Дата публікації

Заради наших людей у Маріуполі ми готові на будь-який варіант обміну — Зеленський

Заради наших людей у Маріуполі ми готові на будь-який варіант обміну — Зеленський
Джерело:  online.ua

Президент Володимир Зеленський заявив, що наразі не може сказати, коли Маріуполь буде розблокований, але підкреслив, що Україна готова до будь-яких варіантів обміну.

Джерело: брифінг Зеленського і Мішеля

РФ не погоджується на дипломатичний шлях деблокади Маріуполя

Під час спільного з очільником Європейської ради Шарлем Мішелем брифінгу у Києві Зеленський зазначив, що ситуація у Маріуполі погіршується.

На жаль, ми не можемо досягти там позитивного результату... Тому я не знаю, коли ми можемо розблокувати Маріуполь, - сказав він.

За його словами, є два шляхи для того, щоб розблокувати Маріуполь.

Перший - це серйозна важка збройна допомога, на яку ми розраховуємо. Поки що у нас цієї техніки недостатньо. Другий шлях - дипломатичний. Поки на це не погоджується РФ, - зазначив президент.

Зеленський запевнив, що українська сторона готова до різних форматів обміну, зокрема на російських військових.

Вони залишили і трупи розкидані, і поранених, яких вони кидали. Ми готові заради наших людей, як військових, так і цивільних, на будь-який формат обміну, - заявив глава держави.

Зеленський зазначив, що РФ постійно пропонуються гуманітарні коридори, «і декілька коридорів працює; завдяки ним було вивезено людей». Водночас тисячі людей з Маріуполя були вивезені на територію так званих "ЛДНР", і доля їхня невідома.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?