Зарплати, пенсії, допомоги: кому і на скільки підвищать виплати в жовтні
Категорія
Економіка
Дата публікації

Зарплати, пенсії, допомоги: кому і на скільки підвищать виплати в жовтні

Зарплати, пенсії, допомоги: кому і на скільки підвищать виплати в жовтні
Джерело:  ТСН

У жовтні 2019 року в Україні пройде чергова індексація доходів громадян. Очікується підвищення окремих категорій виплат на суму близько 250 гривень. Збільшення торкнеться зарплат державних працівників, пенсій, допомоги по безробіттю і виплат при виробничих травмах. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на ТСН.

Зокрема, підвищення зарплат можна очікувати співробітникам державних структур, пенсіонерам, які вийшли на пенсію за віком, інвалідності або втраті годувальника. Очікується підвищення допомоги для безробітних та пільг для військових. Збільшать компенсації за отримані виробничі травми та допомогу інвалідам дитинства, які отримали інвалідність внаслідок захворювання матері на виробництві.

Відомо, що сума індексації заробітної плати працівників держструктур буде обчислюватися за формулою: сума оплати праці, яка підлягає індексації, буде помножена на величину приросту споживчих цін, а результат буде поділений на 100 відсотків.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що Міністерство фінансів планує значно підвищити розмір прожиткового мінімуму, починаючи з наступного бюджетного року. На сьогодні прожитковий мінімум становить 2227 грн, проте вже в 2020 році він може вирости до 4500 грн.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?