Зарплати в Україні: Держстат оновив статистику про прибуток українців
Категорія
Економіка
Дата публікації

Зарплати в Україні: Держстат оновив статистику про прибуток українців

Зарплати в Україні: Держстат оновив статистику про прибуток українців
Джерело:  online.ua

За підсумками березня 2020 року середня українська зарплата зросла на 599 гривень — відповідно до статистики за лютий. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Державну службу статистики.

За офіційними даними, середня зарплата наразі становить 11 466 гривень. У відсотках збільшення досягло 5,5. Річний вимір говорить про збільшення на 11,8%.

Традиційно для останніх років найвищі зарплати у представників IT-сфери. Середній показник - 23,3 тисячі гривень. Зростання у галузі за останній місяць сягнуло 24,9%.

Загалом прибуток спеціалістів інформаційної та телекомунікаційної сфер перевищив достаток фінансового й страхового сектору. Там зареєстрували 21,82 тисячі гривень.

Найнижчі зарплати — серед працівників ресторанно-готельного бізнесу. Вони досягли лише 5 648 гривень щомісяця. Їхні зарплати зменшилися майже на чверть — на 23,8%.

Водночас серед найнижчих зарплат — у медиків. Вони збільшилися лише на 7,8% та складають 8 056 гривень щомісяця.

Щодо територіального розподілу — у лідерах залишається Київ. Мешканці столиці мають середній прибуток у 18 тисяч гривень. Зарплати зросли на 9,4%.

Найгірші показники у Чернівецькій області. Там середня зарплата становить лише 8 285 гривень. Це свідчить про падіння на 1,2%.

Як повідомляв ONLINE.UA, 27 квітня в ході позачергового засідання Кабінет міністрів України нарешті ухвалив виділення 6 мільярдів гривень Фонду загальнообов’язкового державного соціального страхування на випадок безробіття.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?