Застосували кмітливість. Як насправді ЗСУ вдалося звільнити Благодатне
Категорія
Україна
Дата публікації

Застосували кмітливість. Як насправді ЗСУ вдалося звільнити Благодатне

Застосували кмітливість. Як насправді ЗСУ вдалося звільнити Благодатне
Джерело:  online.ua

11 червня Сили оборони Таврійського напрямку офіційно підтвердили інформацію про звільнення села Благодатне, що знаходиться у Донецькій області, а також заявили про взяття в полон 6 російських загарбників.

Джерело: "Єдині новини"

ЗСУ підтвердили звільнення Благодатного у Донецькій області

Саме так (Сили оборони звільнили Благодатне – ред.). Це на межі Донеччини і Запоріжжя. З усією відповідальністю уповноважений заявити про звільнення села Благодатне, що нижче Великої Новосілки. Зробили це воїни 68-ї окремої єгерської бригади імені Олекси Довбуша, - заявив представник сил оборони Таврійського напрямку Валерій Шершень

Що важливо розуміти, успішну операцію вдалося провести у взаємодії з сусідніми підрозділами Сил оборони Таврійського напрямку.

Окрім того, наголошується, що найпершій штурмовій групі, яка звільняла приміщення сільського клубу, був і заступник командира бригади.

Як відбувалося звільнення Благодатного

Українські бійці зізнаються, що російські окупанти опиралися до останнього, саме тому ЗСУ вирішили застосувати певну кмітливість.

Завдяки пострілу з гранатомета зробили в стіні клубу дірку, буквально через ту діру зайшла група на захоплення, далі відбувалася зачистка. Взяли в оточення кілька ворогів. Пропонували здатися, ті, з останніх, відмовилися це робити, тому відбулася зачистка. Одночасно була звільнена і школа, подавлено вогневий натиск зі школи і з клубу, - зазначає Шершень.

За його словами, у полон здалося 6 загарбників, зокрема двоє солдатів РФ, а також бойовики так званої "ДНР".

Варто також зазначити, що український прапор у селі підняв боєць на псевдо "Олімп".

Є навіть факти, що в цьому селі українське населення чекало на ЗСУ, люди, які перебували в полоні, коли відбулася зачистка, побачили наших бійців, вийшли, обіймалися, сльози... Був дуже щемливий момент, – підсумовує речник.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?