ЗСУ звільнили Благодатне на Донеччині
Категорія
Україна
Дата публікації

ЗСУ звільнили Благодатне на Донеччині

ЗСУ звільнили Благодатне на Донеччині
Джерело:  online.ua

Бійці 68 окремої єгерської бригади імені Олекси Довбуша заявили про звільнення населеного пункту Благодатне на Донеччині з під окупації злочинної армії РФ. При цьому в ході звільнення в полон були взяти російські військові злочинці.

Джерело: Facebook 68 окремої єгерської бригади імені Олекси Довбуша

Що відомо про звільнення Благодатного та успіхи ЗСУ на сході України

Славні воїни 68 окремої єгерської бригади імені Олекси Довбуша у взаємодії з сусідніми підрозділами Сил оборони України звільнили населений пункт Благодатне. Загарбники опирались до останнього, але не витримали натиску нестримних росомах, - повідомили у пресслужбі бригади.

Зазначається, що під час операції нашим воїнам вдалось взяти в полон російських військових. Отримана від них інформації допоможе в подальшій деокупації українських територій.

Що відомо про успіхи ЗСУ в районі Бахмуту 

У той же час за словами речника Східного угруповання Сил оборони, полковника Сергія Череватого, українські військові ведуть позиційні бої в районі Бахмута та поступово просуваються, звільняючі територію.

Наше просування – це не якийсь миттєвий "прорив", як це було на Харківщині. Це зараз педантична робота. Там, де ми можемо це робити, - пояснює Череватий.

Речник ОК "Схід" зазначив, що українські військові не мають не мають переваги над російськими військовими злочинцями у силах та засобах вогневого ураження.

Тому, як підкреслює Череватий, ЗСУ використовують власний досвід і оперативну сміливість, спостерігають, де саме проходить перегрупування росіян і намагаються атакувати за цими напрямками.

Робимо, прораховуючи максимально всі наслідки. Тому нам і вдавалося за попередні 2 тижні просуватися від декількох сотень метрів до півтора – два кілометри в рамках оборонної операції, контратакуючи нашого ворога. Ми постійно переважаємо ворога саме в тому, що ми дуже застосовуємо елементи, що в НАТО називаються "smart defence" – розумної оборони. Щоби кожен елемент того, що в нас є – зброї, оснащення чи навчених людей, щоби він максимально давав ефект на полі бою, - наголосив речник ОК "Схід".

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?