Заступник Єрмака отримав підозру від НАБУ — в чому претензії правоохоронців
Категорія
Політика
Дата публікації

Заступник Єрмака отримав підозру від НАБУ — в чому претензії правоохоронців

Заступник Єрмака отримав підозру від НАБУ — в чому претензії правоохоронців
Джерело:  online.ua

Один із заступників голови Офісу президента Україні Андрія Єрмака отримав підозру від Національного антикорупційного бюро. Вона стосується кримінального провадження щодо розкрадання майна Національної гвардії, яке триває кілька останніх років. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на пресслужбу відомства.

У публікації не згадується ім'я підозрюваного, однак у медіа наголосили — йдеться про Олега Татарова, який вже ставав героєм відповідних повідомлень.

"18 грудня 2020 року детективи НАБУ під процесуальним керівництвом прокурорів САП повідомили заступнику голови Офісу Президента України про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч.3 ст.369 КК України ("Пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди службовій особі"). Про підозру повідомлено в порядку ст.278 КПК України", - пояснили в НАБУ.

На думку слідства, особа, яка в минулому обіймала керівну посаду в держкомпанії "УкрБуд", потенційно причетна до надання хабара. Метою "винагороди" було отримання неправдивого письмового висновку судового експерта, що призвело до фактичного заволодіння 81 мільйонів гривень Нацгвардії.

"Заступник голови Офісу Президента України є третім підозрюваним у вчиненні зазначеного злочину. Окрім нього у справі підозрюються заступник директора Державного науково-дослідного експертно-криміналістичного центру МВС України (ч.3 ст.368 КК України) та колишній народний депутат, екскінцевий бенефіціарний власник ТОВ "Укрбуд Девелопмент" (ч.3 ст.369 КК України)", - додали в НАБУ.

Нагадаємо, на початку сам Татаров наголосив, що його притягнення до справи пов'язано з нібито "озвученою позицією" на посаді в ОПУ.

Як повідомляв ONLINE.UA, Андрій Татаров заявив, що Артем Ситник не має морального права очолювати НАБУ і повинен покинути займану посаду. На Банковій миттєво відреагували на ці слова і запевнили, що заяви Татарова, який відповідає за правоохоронну систему країни, є його особистою думкою і не відображає офіційну позицію президента.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?