Засуджуємо вас: міжнародні профспілки зробили жорстке попередження українській владі
Категорія
Україна
Дата публікації

Засуджуємо вас: міжнародні профспілки зробили жорстке попередження українській владі

Засуджуємо вас: міжнародні профспілки зробили жорстке попередження українській владі
Джерело:  online.ua

Міжнародна конфедерація профспілок (ITUC) виступила з жорсткою заявою, наголосивши, що проєкт закону про працю позбавить працівників правового захисту, а профспілок – спроможності їх захищати. Такою інформацією поділилася пресслужба конфедерації, передає ONLINE.UA.

За словами представників конфедерації профспілок, результатом прийняття проєкту закону стане:

1. Спрощене звільнення працівників у будь-який момент за бажанням роботодавця.

2. Короткострокові індивідуальні трудові договори; договори з нефіксованим робочим часом.

3. Понаднормова робота стане нормою і оплачуватиметься в 5 разів нижче, ніж раніше.

4. Скасування деяких соціальних гарантій працівникам та зниження захисту матерів з малими дітьми, що ще більше полегшує їх звільнення;

5. Переведення працівника на інше робоче місце без його згоди.

6. Фактична ліквідація профспілок.

Вказано, що законопроєкт був прийнятий без консультацій з профспілками, та складається всього з 99 статей, щоб він міг мати в парламенті обмежений розгляд.

"Уряд України стоїть на боці олігархів та багатонаціональних корпорацій та виступає проти працівників, громадськості та профспілок... Ми засуджуємо український уряд за нерозсудливі порушення своїх міжнародних зобов’язань, через які країна ризикує втратити важливу підтримку в Європі та світовій спільноті", - заявив генеральний секретар МКП Шаран Барроу.

Як повідомляв ONLINE.UA, раніше глава Мінекономіки  Тимофій Милованов заявив,  що індекс іМоРе від ВоксУкраїна досяг максимуму з 2015 року. Він свідчить про рівень проведених в країні реформ.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?