Затримання організаторів вбивства Аміни Окуєвої: розкрито важливі подробиці
Категорія
Україна
Дата публікації

Затримання організаторів вбивства Аміни Окуєвої: розкрито важливі подробиці

Затримання організаторів вбивства Аміни Окуєвої: розкрито важливі подробиці
Джерело:  online.ua

У неділю, 12 січня, правоохоронці затримали ймовірного організатора вбивства української активістки Аміни Окуєвої, яку вбили в 2017 році під Києвом. Він входив до складу групи з семи злочинців, частина з яких вже були затримані у вересні 2019 року. Важливі подробиці затримання і фото опублікувала пресслужба НПУ, передає ONLINE.UA.

Глава Нацполіціі Ігор Клименко, коментуючи затримання ймовірного організатора вбивства Окуєвої, уточнив, що затримані підозрюються в серії тяжких злочинів, зокрема вбивств. За його словами, до спецоперації із затримання були залучені оперативники Нацполіціі спільно з колегами поліції Київської області і спецназ КОРД під процесуальним керівництвом обласної прокуратури.

"Сьогодні оперативники затримали організатора вбивства Аміни Окуєвої і замаху на вбивство її чоловіка Адама. Затриманий чоловік теж є членом зазначеної злочинної групи", - підкреслив Клименко, зазначивши, що ДНК затриманого збіглося з ДНК на залишеній на місці вбивства Окуєвої зброї.

Слід зазначити, що раніше прокуратура Київської області повідомила про затримання виконавців зухвалого вбивства Аміни Окуєвої і замаху на вбивство Адама Осмаєва. Там відзначили, що на рахунку злочинців ще два замовних вбивства, вчинені в вересні 2016 року і в січні 2019 року, які також розкриті.

Нагадаємо, 30 жовтня 2017 біля селища Глеваха Київської області невідомі відкрили вогонь по автомобілю добровольців АТО Аміни Окуєвої та її чоловіка Адама Осмаєва. Від прицільних пострілів з автоматичної зброї калібру 7,62 Окуева загинула, Осмаєв отримав серйозне поранення.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що глава МВС України Арсен Аваков терміново звернувся до українців з важливою інформацією. Він повідомив, чтот Нацполіція затримала кілерів, які підозрюються у вбивстві Аміни Окуєвої.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?