Затримка військової допомоги Україні: оприлюднені резонансні подробиці про шантаж Зеленського
Категорія
Політика
Дата публікації

Затримка військової допомоги Україні: оприлюднені резонансні подробиці про шантаж Зеленського

Затримка військової допомоги Україні: оприлюднені резонансні подробиці про шантаж Зеленського
Джерело:  online.ua

Адміністрація Білого дому дійсно шантажувала Зеленського через військову допомогу Україні, щоб домогтися початку розслідування відносно членів сім'ї Джо Байдена, який є головним конкурентом Дональда Трампа на майбутніх президентських виборах. Про це заявив співробітник Ради національної безпеки США Тім Моррісон при дачі показань у справі щодо імпічменту Трампа, передає ONLINE.UA з посиланням на Reuters.

Під час закритих показань Моррісон повідомив, що затримка військової допомоги дійсно була пов'язана з розслідуванням щодо Байдена, почати яке Трамп вимагав від української влади. Однак свідок вважає, що в розмові між Трампом і Зеленським, стенограма якої була оприлюднена у вересні, президент США не допустив ніяких порушень законодавства.

Нагадаємо, раніше провідний експерт по Україні Ради національної безпеки США Олександр Віндман дав свідчення проти президента США Дональда Трампа в рамках процедури імпічменту глави Білого дому. Він заявив, що Трамп тиснув на Зеленського в ході липневої розмови, так як особисто був свідком цієї бесіди. Віндман підкреслив, що чув розмову Трампа з президентом України Володимиром Зеленським. За його словами, президент США вимагав від українського лідера розслідувати справу стосовно сина свого конкурента на виборах-2020 Джо Байдена.

Тоді ж експерт Білого дому зробив важливу заяву про затримку військової допомоги Україні. Він нібито дізнався про це 3 липня від адміністративно-бюджетного управління Білого дому, а 16 серпня на зустрічі американського лідера Дональда Трампа з радниками президент США "не рекомендував" далі постачати військову допомогу Україні. Віндман підкреслив, що у нього складається "відчуття", що після цього скандалу і на тлі процесу імпічменту Трампа відносини США-Україна "зіпсовані".

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що після скандальної розмови з президентом України, через яку американському лідеру загрожує імпічмент, посол США в ЄС Гордон Сондленд дзвонив Трампу з Києва. У бесіді з главою Білого дому Сондленд запевнив, що українська сторона прийняла вимогу розслідувати справу Burisma, в якому фігурує син Джо Байдена, а Зеленський зробить все, про що його попросить президент США. Резонансні подробиці цієї розмови розкрив співробітник посольства СШа в Києві Девід Холмс на закритих показах у справі про імпічмент Трампа.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?