Зеленський зробить все, що попросить Трамп: спливли резонансні деталі скандальної розмови
Категорія
Політика
Дата публікації

Зеленський зробить все, що попросить Трамп: спливли резонансні деталі скандальної розмови

Зеленський зробить все, що попросить Трамп: спливли резонансні деталі скандальної розмови
Джерело:  online.ua

Після скандальної розмови з президентом України, через яку американському лідеру загрожує імпічмент, посол США в ЄС Гордон Сондленд дзвонив Трампу з Києва. У бесіді з главою Білого дому Сондленд запевнив, що українська сторона прийняла вимогу розслідувати справу Burisma, в якій фігурує син Джо Байдена, а Зеленський зробить все, про що його попросить президент США. Резонансні подробиці цієї розмови розкрив співробітник посольства СШа в Києві Девід Холмс на закритих показах у справі про імпічмент Трампа, передає ONLINE.UA з посиланням на The New York Times.

За даними джерела, дзвінок Трампа і Сондланда відбувся 26 липня, через день після телефонної розмови президентів України та США. Тоді посол США в ЄС прибув до Києва для зустрічі з українськими чиновниками. За словами Холмса, він обідав у київському ресторані з Сондлендом і ще двома співробітниками, коли посол США в ЄС подзвонив Тармпу. Холмс стверджує, що Трамп говорив так голосно, що Сондленду доводилося відсувати навушник телефону від вуха, тому слова президента були чутні всім присутнім.

За словами Холмса, Трамп запитав Сондленда, чи погодився Зеленський провести розслідування проти його політичних опонентів. Посол ствердно відповів і запевнив президента США, що Зеленський "loves your ass", тому проведе розслідування і зробить "все, про що ви його попросите".

Після розмови Сондленда і Трампа Холмс запитав у посла США в ЄС, чи правда, що Трампу немає діла до України. Посол відповів, що президента США цікавлять тільки "серйозні справи", які вигідні особисто Трампу - і це не війна Росії, яку Путін веде на Донбасі.

Нагадаємо, про цю розмову Трампа і Сондланда вперше стало відомо 13 листопада під час перших публічних слухань у справі імпічменту президента США. Тоді тимчасовий повірений у справах США в Україні Вільям Тейлор згадав про телефонну розмову 26 липня під час вступного слова, сказавши, що дізнався про неї від свого працівника вже після закритих показань 22 жовтня.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що провідний експерт по Україні Ради національної безпеки США Олександр Віндман дав свідчення проти президента США Дональда Трампа в рамках процедури імпічменту глави Білого дому. Він заявив, що Трамп тиснув на Зеленського в ході липневої розмови, так як особисто був свідком цієї розмови.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?