«Збираємо рибу голими руками»: повінь на Одещині принесла селянам неочікувані подарунки (фото, відео)
Категорія
Події
Дата публікації

«Збираємо рибу голими руками»: повінь на Одещині принесла селянам неочікувані подарунки (фото, відео)

«Збираємо рибу голими руками»: повінь на Одещині принесла селянам неочікувані подарунки (фото, відео)
Джерело:  Думська

Через повінь в Одеській області на поля Балтського і Подільського районів почало виносити рибу. Як стверджують очевидці, місцеві селяни збирають її практично голими руками. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на одеський сайт « Думская ».

Причиною таких неочікуваних подарунків від природи став прорив дамби в річці Кодима біля Балти. Потужні зливи значно посилили течію, що врешті призвело до прориву дамби мінімум в трьох місцях.

«Вся вода хлинула сюди, риба йде вниз або прямо тут вистрибує на берег... Ми утримуємо цю водойму вже сім років, кожен рік запускаємо малька, підгодовуємо і вирощуємо. І, звичайно, в шоці з того, що зараз відбувається», – розповідає місцевий селянин Андрій Долищук.

Незважаючи на те, що рибалки намагалися відновити захисну конструкцію, це поки не допомагає – риба, що втрапила в сильну течію, або травмується через неї, або просто перестрибує через верх.

Схожа ситуація спостерігається в сусідньому Подільському районі – рибу разом з водою перекидає через дамби, вже є бажаючі її ловити.

«Беремо прямо руками, скільки можемо. Ну а що? Інакше вона просто згниє на полях», – кажуть місцеві рибалки.

У службі надзвичайних ситуацій повідомляють, що за минулу добу на півночі Одещини рятувальникам довелось п’ять разів виїжджати для надання допомоги в ліквідації наслідків негоди – в основному вони відкачували воду з територій приватних домогосподарств.

Нагадаємо, що на Евересті протягом останніх тижнів загинуло 11 альпіністи. Вже відома причина цієї трагедії.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?